DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc átveheti a vezérszerepet a Ferrarinál

Az ifjú monacói első futamgyőzelme mérföldkő lehet egész pályafutása során. Damon Hill úgy véli, Charles Leclerc-ben már tudatosulhatott az utóbbi időben, hogy gyorsabb Sebastian Vettelnél.

Az év elején még hatalmas dilemmának tűnt, hogy vajon a Scuderia pilótapárosa hogy fér majd meg egymással, nem lesz-e túl nagy falat a tavaly a Saubernél is rettentően erősnek tűnő Charles Leclerc a négyszeres világbajnok, de jó ideje formán kívül versenyző Sebastian Vettel számára. Egyre inkább úgy fest, hogy az lett.

Idén már többször is egyértelműen Leclerc tűnt gyorsabbnak a két Ferrari-pilóta közül, de ingadozó teljesítménye (és a többször is Vettelnek kedvező csapatutasítások) miatt a pontversenyben még Vettel mögött foglalt helyet. Belgiumban azonban óriási különbség rajzolódott ki a két csapattárs között, Leclerc az időmérőn és a versenytempó tekintetében is fölényesen legyőzte a németet.

Hill úgy érzi, Leclerc innentől egyértelmű vezére lesz a Ferrarinak


Az 1996-os világbajnok úgy véli, ez a Ferrarin belüli hatalomátvételhez vezethet. „Bizonyára emlékezetes marad Charles számára pályafutása első győzelme. Az egész mezőny professzionálisan állt hozzá a versenyhétvégéhez (a szombati tragédia után), de Charles Leclerc különösen nagyot ment, a futam záró szakaszában sem remegett meg, amikor Lewis Hamilton keményen kezdte szorongatni” – ecsetelte véleményét Damon Hill a Sky Sports adásában.

„Sosem fogja feledni az első sikert, egy idő után már úgy is tud majd erre gondolni, hogy nem jut eszébe Anthoine Hubert elvesztése. Ez a győzelem áttörheti a gátat Leclerc-nél, mivel most már tudatosíthatta magában, hogy gyorsabb, mint Sebastian Vettel. Szerintem Monzában is könnyen nyerhet, de nem szabad előre innia a medve bőrére” – tette hozzá az 1996-os bajnok.

Sebastian Vettel maga is elismerte, hogy amit ma nyújtott, az meglehetősen kevés volt. Szerintetek tényleg eljött az ideje, hogy a Ferrari teljes mellszélességgel beálljon Charles Leclerc mögé?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: