DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Ez kevés volt tőlem

Miközben Charles Leclerc győzelemre vezette a Ferrarit, egy olyan pályán, ahol előzetesen az olaszok voltak az esélyesek, Vettel még a dobogóra sem ért oda. Csalódott magában a német.

A papírformának és a várakozásoknak megfelelően a Ferrari kisajátította az első rajtsort, azonban ahogyan az időmérőn, úgy a versenyen sem tudta tartani monacói csapattársa tempóját Sebastian Vettel, akit már a verseny elején nyomás alá helyeztek a Mercedesek.

Emiatt kényszerült hamarabb kiállni közepes keverékekért Vettel, aki végül még a dobogóról is lecsúszott, és a negyedik helyen ért célba, miközben Charles Leclerc megszerezte élete első győzelmét.



„Boldog vagyok a csapat miatt, hiszen ez számunkra mindenképpen jó eredmény. Saját magammal azonban már kevésbé vagyok elégedett. Rengeteget kínlódtam a gumikkal. Igen, hát erről nem én tehetek, de ez most így alakult. Kemény verseny volt, és már az első kanyar után látszott, hogy nem leszek ott az elején.”

„A kanyarokban nagyon szenvedtem, ott mindig nagyon közel került hozzám Hamilton. Próbáltam minél több ideig magam mögött tartani, hogy ezzel segítsem Charles-t, de végül kijött a Mercedes fölénye, és megelőzött engem” – nyilatkozta láthatóan csalódottan Sebastian Vettel, akinek azonban megvan az esélye, hogy rögtön jövő héten javítson, a Ferrari hazai közönsége előtt, Monzában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: