DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Albon bemutatkozásként rögtön csillogott

A mezőny végéről indult, ötödikként zárt élete első Red Bullnál töltött futamán. Számos kitűnő előzést bemutatva zárkózott fel, úgy tűnik, Alexander Albonnal jól járt Christian Horner csapata.

A nyári szünet derekán jelentette be az energiaitalos istálló, hogy leváltják a feltűnően alulteljesítő Pierre Gaslyt és megcserélik a Magyar Nagydíjig a Toro Rossót erősítő Alexander Albonnal. Az újonc brit rögtön nagy feladatot kapott a nyakába, mivel az új Honda-motor beszerelése miatt előre tudhatta, hogy a mezőny végéről kénytelen majd rajtolni.

A verseny első harmadában nem is láttunk túl sokat a bikák újdonsült igazolásától, tízen kívül ment, egy vonat közepén. A kerékcserék után aztán felbátorodott és jobban kedvezett számára a szétszakadó mezőny, így időnként egészen csodálatos előzéseket bemutatva egyre feljebb zárkózott és végül egészen az ötödik helyig lépdelt előre, köszönhetően Lando Norris balszerencsés kiesésének az utolsó körben.

Alexander Albon büszke lehet idei második bemutatkozására


Bemutatkozásként kiválóan teljesített, így nem csoda, hogy hatalmas mosollyal adta versenyvégi interjúit. „Az első etapban nagyon szenvedtem, azt hittem, egyáltalán nem is fogok tudni felzárkózni, hiányzott a tempó és beragadtam a többi autó mögé, emiatt kicsit jobban el is koptattam a gumikat.”

„A kerékcsere után sokkal jobban ment az autó, remek csatákat vívhattam, végül pedig ötödik lettem, ami nagyon jó. Rettentően örülök ennek az eredménynek” – összegezte első Red Bullnál futott versenyét Alexander Albon, aki valószínűleg az év egyik legkiválóbb előzését mutatta be Daniel Ricciardo ellen, külső íven.

Mivel Max Verstappen már az első körben kiesett a versenyből, így nemigen hasonlíthattuk össze Albon és csapattársa tempóját, de már bemutatkozásként meggyőzőbbnek tűnt, mint amit Pierre Gasly az első tizenkét futamon produkált.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: