DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Wolff: Felfoghatatlanul erős itt a Ferrari

Az időmérő edzésen szélárnyék nélkül is fölényesen húzta be az első helyet Charles Leclerc, a Mercedes csapatfőnöke szerint a Ferrari motorja hihetetlenül erős, de így is megpróbálnak nyerni.

A szabadedzések láttán hatalmas meglepetés nem ért senkit Belgiumban a kvalifikáción, a két Ferrari kisajátította az első rajtsort, bár Charles Leclerc előnye Sebastian Vettel előtt a vártnál jóval komolyabb. Nem sok hiányzott Lewis Hamiltonnak ahhoz, hogy beférkőzzön az első sorba a két vörös autó közé, végül Vettel néhány századdal brit vetélytársa elé került.

Az idei évben már megszokhattuk, hogy a Ferrarik rettentően gyorsak az egyenesekben, a kanyargós részen viszont sokat veszítenek. Ezúttal Charles Leclerc kiváló kört rakott össze, hét és fél tizedet vert Vettelre és Hamiltonra. A Mercedesnek meg kellett elégednie a második rajtsorral, de a csapatfőnök még nem adja fel teljesen a reményt, hogy vasárnap az élre keveredhetnek. A Scuderia egyenesbeli fölénye viszont bámulatos. Ha szélárnyékot is kapott volna a monacói, még nagyobb előnnyel söpörhette volna be a pole-pozíciót.

A Ferrari idei motorja bivalyerős, de az autó a kanyarokban lassabb a Mercedesnél


„Nem hét tizedmásodperc igazából a hátrányunk Leclerc mögött, hanem 1,3 másodperc. Előre tudtuk, hogy nehéz lesz ez a kvalifikáció, eleve a harmadik és negyedik helyre számítottunk, de amilyen erőt az ilyen típusú pályákon a Ferrari mutat, az szinte képtelenség” – ecsetelte véleményét Toto Wolff a Sky Sports adásában.

A Q3-ban ráadásul többször is rosszul sikerült az előkészület a gyorskörökre Hamilton és Bottas esetében is. „Ma egy kicsit a saját lábunkra léptünk rá, annyira extra-tökéletes kört akartunk összerakni, ilyenkor pedig úgy tűnik, mintha idióták lennénk, ezúttal ráadásul kétszer is megtörtént egy baki. De most már csak a holnapi napra figyelünk, a versenytempónk erős és tudjuk, hogy a Ferrari eléggé sokszor szenved a futamokon. Szombaton a hőmérséklet is nekik kedvezett, de holnapra hűvösebbet várunk, lehet esélyünk. A mai nap miatt viszont elég pipa vagyok” – fogalmazott a Mercedes csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: