DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc jól döntött, hogy nem várt, Hamilton a versenyen támadna

A két Ferrari sajátította ki az első rajtsort Belgiumban, de Charles Leclerc is tudja, a versenytempóban odaérhet a Mercedes. Lewis Hamilton is ebben bízik, hogy vasárnap lehet keresnivalója.

„Nagyon jó időmérőm volt, az első szektor még nem sikerült tökéletesen, a felvezető körön nagy volt a forgalom, nem sikerült megfelelően felmelegítenem az abroncsokat. Utána azonban ideálissá vált minden, a kör további része remekül sikerült” – ecsetelte véleményét a pole-pozíciót megszerző monacói.

„Rádión kértem a fiúkat a garázsban, hogy ne törődjünk a szélárnyékkal és ne bonyolítsuk túl, hadd menjek inkább egyedül és szerencsére végül nekem lett igazam. Kicsit tartok a holnapi naptól, mert a szabadedzéseken kiderült, hogy a versenytempónkkal lehetnek gondok, de az időmérő után azért azt mondom, nagyon erősek lehetünk a futamon is” – tekintett előre optimistán Charles Leclerc.

Csapattársa hajszállal előzte csak meg Lewis Hamiltont, de a Ferrari első sort végül bebiztosította. „Összességében nem végeztünk rossz helyen, megvan a Ferrarinak a rajtrács első sora. Az viszont kicsit zavar, hogy alapvetően esélyem lehetett volna a pole-pozícióra is, bánt, hogy nem sikerült. A hatalmas forgalom sem éppen segített, de most így alakult. Jó az autó tempója, erős versenyre számítok holnap. Az időmérős különbségre nem keresek mentségeket, holnap viszont visszavágnék.”

Charles Leclerc hét és fél tizedet adott csapattársának is


„Ha holnap esetleg hűvösebb lesz, az sem jelent gondot, szerintem még jobb is lehet, mert tegnapról mára is sokkal jobban vezethetővé vált a Ferrari. Meglátjuk, mennyit esik éjjel a hőmérséklet, mindenkinek ugyanazok a körülmények lesznek vasárnap” – mondta el vegyes érzésekkel Sebastian Vettel.

A világbajnoki éllovas ezúttal kiszorult az első sorból. „A harmadik szabadedzés borzalmasan alakult számomra. Fájdalmas volt a hibám, abban a tekintetben, hogy tudom, mennyire sok ember dolgozik azon, hogy az autó alkatrészeit tökéletesen összerakják. Mindig 110%-on dolgoznak a srácok, nagy köszönettel tartozom nekik.”

„Sok időt veszítettem a harmadik szabadedzésen, úgyhogy örülök, hogy legalább a harmadik hely meglett. A felvezető kör rettentően lassú volt, mindannyian próbáltuk ideális hőmérsékletre hozni a gumikat, de a Ferrari végzett ma jobb munkát, különösen Charles bizonyult elképesztően gyorsnak. Remélem, holnap azért nagy harcra késztethetjük őket. Vasárnap állítólag hűvösebb lesz, de nem tudom, hogy ez jól jön-e majd nekünk, vagy sem” – fogalmazott harciasan Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: