DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Albon: Sok idő kell megszokni a Red Bullt

A néhány hete még a Toro Rossónál vezető fiatal brit első éles bevetésén esett túl új csapatánál. Sima pénteki napot zárt, sokat tanult, nem is járt messze csapattársától, de még bőven van dolga.

Az első szabadedzésen rögtön figyelemreméltó teljesítménnyel rukkolt elő Alexander Albon, mindössze egyetlen tizedmásodperccel végzett Max Verstappen mögött. Tette mindezt úgy, hogy korábban csak a szimulátorból ismerte új autóját. Mivel ő próbálja ki élesben a Honda fejlesztett erőforrását, így biztosan a mezőny végéről kell majd indulnia, nem is törődtek túlzottan az egykörös tempóval, sokkal inkább a hosszabb etapokkal.

„Egészen sima napot zárhattam. Otthonosan érzem magam a srácok között, nagyon kedvesek velem. Amikor szerdán a szimulátorral dolgoztam, már akkor is tudtam, hogy bőven kell idő ahhoz, hogy megszokjam ezt az új autót” – magyarázta a délután tizedikként záró Albon a Sky F1 adásában. 

Albon még csak kóstolgatja a Red Bull határait


„Amikor pedig az ember felveszi a bukósisakját és megérzi a G-erőket, elkezdi jobban kitapasztalni az autót a valóságban is. Igaz, valójában még csak olyan vagyok, mint a kisgyerek, aki járni tanul. Elsődleges feladatom megszokni az autót, mert eléggé különbözik a Toro Rossótól.”

„Hat hónapjába kerül az embernek, hogy kifejlessze vezetési stílusát, ami a legjobban illik a Toro Rossóhoz, aztán átjön a Red Bullhoz és minden megváltozik. Újra kell vezetékelni az agyamat és ismét megtanulni egy versenyautót a nulláról. Szerettem volna megkapni a lehetőséget, hogy előrébb rajtoljak, de így legalább kicsit kisebb nyomás nehezedik rám a (Red Bullnál történő) debütálásom hétvégéjén.”

„Jó lett volna látni, mire megyek egy éles kvalifikáción, de így nem is törődtünk az egykörös beállításokkal, végig vasárnapra próbáljuk minél jobban beállítani az autót” – tette hozzá Albon. Csapattársa, Max Verstappen gyorsabbnak bizonyult közepes keveréken is, nála azonban a sokat használt Honda-motorral adódtak különböző problémák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: