DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen a Mercedesszel Hamilton előtt járhatna

Lewis Hamilton hatalmas pontelőnnyel vezeti az idei bajnokságot is. Vannak viszont olyan vélemények, hogy az a nagy szerencséje, hogy Max Verstappen nem a csapattársa, akkor másképp lenne.

Az ötszörös világbajnok brit pilótának idén is kiemelkedően jó szezonja van a bivalyerős Mercedesszel. A téli teszteken sikerült látványosan elaltatni a riválisokat, szinte mindenki a Ferrari fölényére számított és Hamilton maga is úgy nyilatkozott, hogy a vörös autók körönként fél másodperccel gyorsabbak. Ausztráliától azonban megmutatta igazi erejét a Mercedes és zsinórban öt kettős győzelemmel indított.

Az eddig eltelt tizenkét nagydíjból nyolcszor Hamilton diadalmaskodott, már 250 pontot gyűjtött és a rosszabbul sikerült Osztrák és Német Nagydíj kivételével mindegyiken az első vagy a második helyen végzett. Az évad első felében a Mercedesek olyan diktatórikus fölénnyel rendelkeztek, hogy június utolsó napjáig kellett várni arra, hogy Bottason és Hamiltonon kívül végre mást intsenek le elsőként.

Max Verstappen a Red Bull-Hondával törte meg a német gyártó egyeduralmát Ausztriában. Az egész évadban kiegyensúlyozott és gyors volt a holland, de az Osztrák Nagydíjtól (ahol autója fontos fejlesztéseket kapott) egyenesen szárnyal. Két futamgyőzelem és egy második hely a mérlege és ha Silverstone-ban nem löki ki őt szabálytalanul Sebastian Vettel, akkor ott is jó eséllyel másodikként végzett volna. Mindent kihoz az autójából, csapattársánál, Pierre Gaslynál látványosan jobb, 181, illetve 63 szerzett pont a mérlegük.

Hamilton komolyan félhet Verstappentől? A jelek szerint igen...


David Croft, a Sky Sports F1 szakértője szerint Lewis Hamilton nagy szerencséje, hogy jelenleg jobb autóban ül, mint a holland, különben egészen másképp festhetne a tabella. „2019 első tizenkét nagydíja alapján az évad legjobb pilótája szerintem Max Verstappen. Mit mondhatok róla? Minden egyes versenyen a legjobb ötben végzett idén a Red Bull-lal, ötször állt dobogóra, kétszer győzni is tudott. Egészen keményen kezdi szorongatni Valtteri Bottast a bajnokság második helyéért folytatott küzdelemben” – idézi Croftot a Sky Sports hivatalos weboldala.

„Verstappen megmutatta a Red Bullnak, mennyire értékes és az eligazolását firtató spekulációk ellenére marad a csapatnál. Huszonegy éves kora ellenére idén feltűnően érettnek mutatkozik, úgy tűnik, korábbi heves és féktelen megmozdulásait 2019-re kiküszöbölte.”

„Hol járhatna, ha ugyanolyan Mercedesben ülne, mint Hamilton? Ez valószínűleg egy egész estés beszélgetés tárgya lehetne, de mindenképpen esélyes, hogy akár előtte is lehetne Verstappen. Úgy gondolom, Max egész évben bámulatosan teljesít” – dicsérte a holland pilótát Croft. Ti hogy gondoljátok, ha idén Bottas helyett Verstappen ülne a másik Mercedesben, már brit csapattársa előtt állna a tabellán?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: