DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLaren folyamatosan bizonyítja fejlődését

Bő egy hét alatt huszonkét pontot szerzett a McLaren-Renault, ezzel tovább építi előnyét a bajnokság negyedik helyéért folyó küzdelemben. A pilóták és a vezetés is felettébb elégedett.

A Magyar Nagydíj hétvégéjén is kiváló produkcióval rukkolt elő a wokingi istálló, már az időmérő edzés után is érezhető volt, hogy a negyedik erő a mezőnyben, az esélyeket pedig remekül kihasználva ismét értékes pontokat zsebelt be a McLaren, Lando Norris balszerencséje nélkül még kicsivel több is lehetett volna, de a tizenkettő is nagyon jó eredmény.

„Igen! Ez a mostani ötödik helyezés sokkal jobban ízlik, mint a hét nappal ezelőtti. Tökéletesen vittük végig ezt a versenyt, nagyszerűen rajtoltunk, kimagasló tempónk volt egy normális futamon és végül a legjobb ötbe is sikerült bekerülni. Komoly feladat volt Gaslyt magam mögött tartani a második etapban, de végig kontrolláltam a tempót és nem engedtem igazán közel magamhoz, megelőzve ezzel bármilyen támadási kísérletet” – nyilatkozta boldogan Carlos Sainz, aki végül a Ferrarik mögött az ötödik helyen végzett.

„Szeretnék gratulálni és megköszönni a csapat minden egyes tagjának itt is és a gyárban is. Az első tizenkét versenyhétvége megmutatta, milyen mértékű fejlődést értünk el idén, mindenki büszke lehet magára, egyenletesen gyorsak vagyunk. A második félévben igyekszünk még többet tanulni, hogy jövőre ennél is jobb autót tudjunk építeni. Most itt az ideje feltölteni az akkumulátorainkat és még erősebben visszatérni a megérdemelt nyári szünet után” – tekintett előre a spanyol pilóta.

Sainz bő egy hét leforgása alatt húsz pontot szerzett


„Jól rajtoltam, Gaslyt is sikerült megelőznöm, de mivel tudtam, hogy Carlos valahol mellettem van a belső íven, nem mertem kockáztatni, a biztonságra törekedtem és igen sok helyet hagytam neki. Hetedikként haladtam, végig Carlost követtem, a kerékcserénél viszont sajnos a bal hátsó elég lassan ment fel, így több pozíciót is veszítettem. Remek volt a tempóm, de a Mercedes a végén kicsit gyorsabbnak bizonyult. Ezt leszámítva, ez a verseny is rendben volt” – osztotta meg gondolatait a kilencedik helyen leintett Lando Norris.

A McLaren csapatfőnöke is érzi, jó úton járnak. „Újabb rettentően erős hétvége a csapattól. Carlos ismét lenyűgözően vezetett a rajttól a célig, remekül tartotta maga mögött Gaslyt a futam második felében, egyetlen hibát sem vétett, így ötödik lett. Lando ugyan peches volt, az elszúrt kerékcsere nélkül jobb helyen is végezhetett volna. A pályán és a fejlesztési részlegen is keményen dolgoztunk az elmúlt hónapokban és ez kezd kifizetődni. Egyértelműen mi vagyunk a negyedik leggyorsabb csapat, újabb tizenkét értékes pontunk pedig megerősíti konstruktőri negyedik helyezésünket. Most mindenkinek az a dolga, hogy a szünetben feltöltődjön, hogy utána Spában még erősebben térhessünk vissza” – szólt a dicséret hangján Andreas Seidl.

A tavalyi év második felében csak szenvedő és a gyári Renault-tól is könnyed vereséget szenvedő McLaren sorsa nagyot fordult idén. Már hetven egységet gyűjtöttek, huszonnyolc pontos előnyt építettek ki a Toro Rossóval szemben és harmincegyre járnak már az újfent nullázó és az utóbbi hetekben többnyire csak vergődő gyári Renault előtt. A mezőny kettészakadását viszont tökéletesen mintázza, hogy a Magyar Nagydíjon ötödik helyezést elérő Carlos Sainz is körhátrányba került a győzteshez képest...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: