DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLaren újra a negyedik erő

Németországban ugyan több középcsapat is fenyegette a McLaren előkelő pozícióját, de a wokingiaknak volt válaszuk erre. A Hungaroringen ismét egyértelműen a középmezőny élére kerültek.

Amikor a fejlődésről van szó, leggyakrabban a Red Bull kerül szóba, hogy az aerodinamika és a motorerő terén milyen látványos előrelépést produkál a gárda az elmúlt két-három hónapban. A tavaly csak vergődő és egyre visszább eső McLaren azonban szintén elképesztően felkapaszkodott idén, Monaco óta kétségtelenül a negyedik erőnek számít és a tabellán is igen stabil előnnyel bizonyítja ezt.

Carlos Sainz ugyan Németországban elképedve figyelte a riválisok „ijesztő” előrelépését, Magyarországon megint brillíroznak a McLarenek egy olyan pályán, ami papíron nem is fekszik igazán nekik.

„Úgy jöttünk ide, hogy egyáltalán nem tudtuk, milyen teljesítményre leszünk képesek ezen a pályán, de megfelelő döntéseket hoztunk és jól is állítottuk be az autóinkat szombatra, így simán bekerültünk mindketten a Q3-ba.”

„Az időmérő elején még voltak gondjaim az egyensúllyal, de az edzés közben úrrá lettünk ezeken a problémákon, minden egyes körömben egyre jobb lettem, végül, az utolsó Q3-as kísérletem kifejezetten jónak bizonyult. A hetedik és nyolcadik helyen végezni nagyszerű dolog ezen a pályán, remek versenynek nézünk elébe” – dicsérte saját és csapata teljesítményét Carlos Sainz, aki a nyolcadik helyet csípte meg.

A McLaren fejlesztései megint beváltak


„Nagyon jó kvalifikációt zártunk. Hockenheimhez képest remek fejlődéssel jelentkeztünk, nagyszerű, hogy újra visszatértünk a Q3-ba. Nem volt könnyű, mert továbbra is szoros a középmezőny. Egész hétvégén kiváló érzés vezetni az autót, emiatt meglehetősen boldog vagyok.”

„Az időmérő közben is változtatgattunk a beállításokon, amik végül mind segítségünkre voltak. Hetedik és nyolcadik helyezés a három nagycsapat mögött, ez megbecsülendő eredmény, óriási köszönet jár a csapatnak. Most már a mi dolgunk, hogy ezt a formát átmentsük a versenyre is” – nyilatkozta Lando Norris, aki hetedikként végzett.

A McLaren stabilan két tizedmásodpercet adott a Haasnak és az Alfa Romeónak, a Renault-k pedig még hátrébb végeztek. „A negyedik legjobb csapat vagyunk egy olyan pályán, ami papíron nem is igazán fekszik nekünk. Viszont senki nem szombaton szerzi a pontokat, úgyhogy keményen kell nyomnunk, hogy a versenyen is kiemelkedő eredményt érjünk el, ehhez kitűnő alapokkal rendelkezünk. Az aerodinamikai fejlesztéseink is jócskán hoztak a konyhára” – fogalmazott Andreas Seidl csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: