DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Marko: Verstappen a valaha volt leggyorsabb pilótánk

A Red Bull főtanácsadója szerint sosem volt korábban gyorsabb versenyzőjük Max Verstappennél, aki a legjobban teszi, ha náluk marad, látva az erős fejlődési ütemet. A legjobb úton járnak.

Az évtized elején Sebastian Vettel vezérletével a Red Bull számított verhetetlennek, 2010 és 2013 között zsinórban négy (egyéni és konstruktőri) világbajnoki címet szereztek együttes erővel. A hibridéra eljövetele azonban magával hozta a Mercedes dominanciáját, 2014 óta kizárólag a német gyártó lett bajnok és óriási valószínűséggel idén meglesz a hatodik elsőség is.

Az energiaitalos istállónak csak hébe-hóba jutott egy-két futamgyőzelem, a bikák azonban nem akarták bebetonozni magukat ebbe a státuszba, ezért az idei évtől átnyergeltek a Hondához, a japánokkal pedig az utóbbi hetekben remek fejlődéssel jelentkeztek, a holland az utóbbi három versenyből kettőt megnyert és Silverstone-ban is meglett volna a második hely, ha Vettel nem üti ki hátulról.

Marko szerint Verstappen akkor jár a legjobban, ha velük marad, olyan jó a fejlődési ütem


Arra biztosan nem panaszkodhat Verstappen, hogy nem becsülik meg jelenlegi istállójánál. „Max nyerni akar, amikor pedig ez sikerül, akkor boldog és elégedett. Tökéletesen láthatja a fejlődést, hogy mit teszünk és ez alapján igencsak úgy tűnik, hogy mindenképpen velünk kell, hogy maradjon” – nyilatkozta Dr. Helmut Marko a Sky Sports tévéadásában.

„Nem hinném, hogy jövőre el akarna menni, elég megnéznünk, milyen mértékű előrelépéssel jelentkezett a Honda a motorral, valamint a csapat is a karosszériával. Most már egészen jól néznek ki a dolgaink, az utóbbi időben két versenyt sikerült nyerni és Silverstone-ban is másodikként végezhetett volna Max, ha nem éri balszerencse. Úgyhogy láthatóan jó úton járunk, egyre inkább versenyképessé válunk.”

„Azt mondhatom, hogy ő az a pilótánk, aki a leginkább érett és emellé a valaha volt leggyorsabb is” – fogalmazott Marko. Valószínűleg, Sebastian Vettel nem túl jó szájízzel hallgatná ezeket a mondatokat. A főtanácsadó egyébként továbbra sem zárja ki, hogy Verstappen akár már idén világbajnok lehet, igaz, ez az esély nem igazán tűnik valósnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: