DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko: Verstappen még mindig bajnok lehet

A Red Bull főtanácsadója még érez esélyt arra, hogy megszerezhetik az idei világbajnoki címet, Max Verstappen azonban nem osztja a véleményt, szerinte változatlanul a Mercedes dominál majd.

Dr. Helmut Marko egyáltalán nem zárja ki, hogy a fiatal holland pilóta az idény végéig felülkerekedik az ötszörös világbajnok Lewis Hamiltonon és elhappolja előle a 2019-es világbajnoki elsőséget. A Red Bull versenyzője az elmúlt hétvégén másodszor diadalmaskodott a szezonban, bár a változó körülmények Sebastian Vettelen kívül minden fő riválisán kifogtak.

„Max ismét szenzációsan vezetett. Az, ahogy visszahozta az autóját a megperdülését követően, Ayrton Senna stílusát idézte. Amikor pedig szabad volt a pálya, egy világgal volt gyorsabb mindenkinél” – nyilatkozta Dr. Helmut Marko az Auto Motor und Sport című lapnak.

Max Verstappen a győzelmek után sem hiszi, hogy valós esélye lenne a vb-címre


A holland győzelme ellenére is még mindig hatvanhárom egység hátrányban van Lewis Hamilton mögött (a pontos értékek attól függenek, hogy helyben hagyják-e végül az Alfa Romeók kizárását), igaz, az elmúlt három versenyen huszonnégyet vert rá a regnáló világbajnokra. „Hogy Verstappen még elveheti-e a bajnoki címet a Mercedestől? Nem zárom ki. Max bebizonyította, hogy a Mercedest és a Ferrarit is képes megelőzni a pályán. Angliában is másodikként végezhetett volna nemrég, Hockenheim pedig azt bizonyította, hogy ha igazán nyomás alá kerül, a Mercedes is követhet el hibákat” – mutatott rá a főtanácsadó. Ehhez hozzájön a Ferrari kiegyensúlyozatlan teljesítménye, vagy Leclerc, vagy Vettel mindig hibázik a versenyhétvégéken, ettől is előzheti meg a holland mindkét Ferrari-pilótát.

Max Verstappen nem ért egyet főnökével, szerinte a pontkülönbség is óriási a Mercedes ászának javára, ráadásul két győzelem után is úgy gondolja, az Ezüst nyilak csomagja kiemelkedően jobb bármelyik másik csapaténál.

„A bajnokságban most is kilométerekkel előttünk járnak, a 63 pontos előny több, mint két győzelemnyi, szerintem ráadásul változatlanul ők a domináns csapat. Remek munkát végeztünk, de még sok munka áll előttünk, hogy teljesen felzárkózzunk és valóban minden egyes versenyen a győzelemért harcolhassunk” – hűtötte le a kedélyeket Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: