DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Köszönöm a Red Bullnak, hogy ilyen kitűnő autót rakott össze

Max Verstappen köszöni a Red Bull-Hondának, hogy olyan autót kaphatott, amivel már az időmérőn elsőként végezhetett, Bottas és Hamilton bízik a vasárnapban és a győzelemben.

A harmadik szabadedzés után az időmérő edzés is rettentően izgalmasan alakult a Hungaroringen. Lewis Hamilton és Max Verstappen versenyfutását végül a holland nyerte meg a Q3-ban, megszerezve ezzel a pole-pozíciót. A Ferrarik ezúttal nemigen rúgtak labdába, annál inkább a Mercedes és a Red Bull-Honda. Végül Hamilton kulcspillanatban nem tudta legjobbját nyújtani, így nem csak Verstappen, de még a másik Mercedes is elé került, csak harmadik lett.



Élete első pole-pozícióját szerezte Max Verstappen, ami egyben a Red Bull-Honda szövetség első rajtelsőségét is jelenti. „Nagyszerű érzés, remek volt vezetni az autót az egész hétvégén. Tudtam, hogy számunkra mindig kicsit nehezebb az időmérő, de most sikerült végre pole-pozíciót szereznem. Óriási köszönettel tartozom a csapatnak, elképesztően jó autót raktak össze az időmérőre” – nyilatkozta boldogan a holland, aki ezzel minden idők 100. olyan versenyzőjévé vált a Formula-1-ben, aki valamikor is szerzett első rajtkockát. Ez a siker egy újabb érv lehet Verstappennek a Red Bullnál maradás mellett?

„Nagyon örülök a mai eredménynek, de a versenyt holnap kell teljesíteni, az számít majd igazán. Ettől függetlenül is nagyon fontos volt ez a nap, rendkívüli módon örülök annak, amit elértünk. Köszönöm a rengeteg holland szurkolónak, az autóban is hallani lehetett hangos biztatásukat” – így az újdonsült pole-pozíciós, aki ha vasárnap nyerni tudna, akkor a legutóbbi négy futamból három alkalommal futhatna át elsőként a célvonalon.

Verstappen ezúttal mindkét Mercedest legyőzte a kvalifikáción

Nem volt szomorú a Verstappen mellé az első sorba kerülő Valtteri Bottas sem. „Bőven volt mit behoznunk, az első szabadedzést a motorhiba, a második nagy részét pedig az eső miatt voltam kénytelen kihagyni, de ma délelőtt már jobb volt és körről körre egyre jobban éreztem magam az autóban. Valóban nagyon közel jártam Maxhez, most így sikerült. Hogy megnyerhetem-e a versenyt? Természetesen, azért vagyunk itt, hogy harcoljunk a győzelemért a komoly szurkolótábor előtt” – ecsetelte véleményét a második kockát megszerző finn.

Lewis Hamilton már kevésbé volt elégedett, kiszorult az első sorból is. „Nyilvánvalóan első szerettem volna lenni, de mindenekelőtt szeretnék gratulálni Max Verstappennek, egészen kitűnő kört futott és Valtteri is remekül ment ma. Így sem kezdem éppen rossz helyről a futamot, esélyem lesz a győzelem megszerzésére is” – fogalmazott az ötszörös világbajnok brit.

„Két autót is le kell gyűrnöm holnap. Nagyon hosszú az út az első kanyarig, ez elég érdekessé teheti a rajtot. Nem a legkönnyebb pálya a Hungaroring, elég nehéz előzni, sok múlik majd a stratégián is, meglátjuk, mire lesz ez elég holnap” – tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: