DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Raikkönen: A Red Bull sz*r rajtjai miatt tűntünk szabálytalannak

Érdekes feltételezett szabályszegés miatt büntették meg Németországban a két Alfa Romeót, ezért kettős pontszerzést buktak el. Kimi Raikkönen szerint azonban nem ők rajtolnak jól, hanem mások rosszul.

A leintéskor még kettős pontszerzést ünnepelhetett volna Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi Hockenheimben, de nem sokkal a verseny vége után harminc-harminc másodperces büntetést róttak ki a két Alfa Romeo-pilótára, ezzel pedig kicsúsztak a pontszerző zónából. A svájci székhelyű istálló benyújtotta fellebbezését a döntés ellen, mert szerintük nem követtek el szabálytalanságot.

A kissé szövevényes ügyről az egyik érintett, a finn jégember is elmondta véleményét. Szerinte azért tűntek az utóbbi két-három alkalommal (de különösen Németországban) annyira nagyszerűnek az Alfák startjai, mert közvetlen közelükben legalább az egyik Red Bull mindannyiszor pocsékul kapta el a rajt pillanatát, ettől még látványosabbá vált Raikkönenék elrugaszkodása.

Mindkét Red Bull csúnyán beragadt Hockenheimben


„Úgy gondolom, egészen normális rajtot láthattunk. Csak azért látszott annyira jónak, mert a Red Bullok viszont borzalmasan rosszul startoltak el. Biztos vagyok benne, ha megkérdeznénk őket, azonnal rávágnák, hogy nagyon sz*rul rajtoltak” – magyarázta Kimi Raikkönen.

„A Mercedesek és a mi autóink egészen hasonlóan jöttek el, úgyhogy csak a látvány tűnt nálunk annyira jónak. Őszintén szólva, nem is nagyon lenne tennivalónk ezzel a dologgal. Megbüntettek minket a futam után, mi pedig ezt megfellebbeztük, ami normális procedúrának számít. Vannak érveink a saját igazunk mellett különben nem tettünk volna így.”

„Mivel folyamatban levő ügyről beszélünk, több információt erről nem adhatok ki. Szeptember 24-én zárul le a dolog, amikor lezajlik a meghallgatás Párizsban” – fogalmazott az Alfa Romeo sportigazgatója, Beat Zehnder.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: