DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Fellebbezte a német büntetést az Alfa Romeo

Továbbra sem végleges a Német Nagydíj eredménye: az Alfa élt jogával, és beadta a fellebbezést, abban bízva, hogy Raikkönen és Giovinazzi visszakapják elvett pontjaikat.

Mint ismert, az Alfa Romeo Racing két autója 30 másodperces időbüntetést kapott a Német Nagydíj leintését követően, miután az FIA technikai ellenőrei szabálytalanságot fedeztek fel a két C38-on.

A szabálytalanság a következő volt: a kuplung késési ideje ahhoz a pillanathoz képest, amikor a versenyző felengedte, a megengedett maximális 0,07 másodperc helyett Raikkönen esetében 0,2, Giovinazzinál 0,3 másodperc volt. Az ilyen mértékű késés nem engedélyezett annak érdekében, hogy a kuplung beállításával a csapatok ne imitálhassanak a kipörgésgátlóhoz hasonló hatást.



Kimi Raikkönen 7. pozícióból a 12., Antonio Giovinazzi 8. helyről a 13. pozícióba esett vissza. A csapat már a verseny után jelezte fellebbezési szándékát az illetékeseknek. Frederic Vasseur csapatfőnök technikai meghibásodást említett, és határozottan állította, rendelkeznek bizonyítékokkal, melyekkel semmissé tehetik az ítéletet.

A csapat egy rövid Twitter-posztban közölte, hogy a formális procedúra is megtörtént: „Az Alfa Romeo Racing fellebbezést nyújtott be a stewardok 2019-es Német Nagydíjon hozott 56. és 57. számú döntései ellen” – olvasható a közleményben.

Az Alfa Romeók büntetéséből a legtöbbet a Haas profitálta, amely Raikkönen és Giovinazzi eredeti pozíciójába lépett előre: ezzel az amerikai csapat hétvégén szerzett pontjai megháromszorozódtak. A 9. és 10. helyre előreugró Lewis Hamilton és Robert Kubica elveszíthetik a megörökölt pontszerzéseket, ha az Alfa Romeónak kedvező ítélet születik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: