DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc olyan agresszív lesz, mint Monacóban

Mindkét Ferrari elromlott a Német Nagydíj időmérő edzésén, így gyenge rajtpozícióból kénytelenek indulni vasárnap. Charles Leclerc ígéri, a verseny első felében hihetetlenül agresszív lesz.

Nem az első és nem is a második alkalom, hogy a Scuderia pilótái számára valami váratlan esemény történik az idei kvalifikációkon, ami miatt a megérdemeltnél jóval hátrébbról kénytelenek indulni. Ezúttal ráadásul egyszerre ütött be a krach Sebastian Vettelnél és Charles Leclerc-nél is, mindkét autó technikai hiba miatt maradt a garázsban, ezt pedig már a csapatfőnök, Mattia Binotto sem akarja tovább tétlenül nézni.

Vettelnél a legrosszabb pillanatban, már az időmérő edzés legelején jelentkezett a probléma, így mért kör nélkül zárt az utolsó helyen, nagyon nehéz futam vár a németre hazai pályán. Charles Leclerc a hétvége során végig komoly esélyesnek tűnt a pole-pozícióra, de a Q3 elején az ő autója is megmakacsolta magát, így meg kellett elégednie a 10. hellyel. Egyetlen szerencse a szerencsétlenségben, hogy mindkét esetben motorcsere nélkül volt orvosolható a gond, így nem járt büntetéssel a javítás.

Leclerc ígéri, a verseny első felében rettentően agresszív lesz


Miután Monacóban stratégiai hiba miatt már a Q1-ben elvérzett Charles Leclerc, elképesztő agresszivitással vetette bele magát a versenybe, több kockázatos előzést is bemutatott, de végül egyszer elmérte és a falnak ment, amitől megsérült a vörös autó és kiállni kényszerült. Ezúttal ugyanezt az agresszivitást ígéri, nagyon elszánt.

„Nagyon szomorú, hogy nem indult az autó. Tudtuk, hogy esélyesek vagyunk a pole-pozícióra is, ezért nagy pech, hogy így alakult és nem harcolhattunk érte. Most arra gyúrok, hogy egy igazán jó versenyem legyen. Először (az időmérő elején) sajnáltam Sebastiant, aztán sajnos még súlyosabb lett a probléma, mert az én autóm is megállt. Ez mindenki számára nagy kár, de mindent megteszek, hogy a futamon újra boldoggá tegyem a srácokat.”

„Vasárnap pozitív szemlélettel igyekszem a versenyt végigfutni. Az első szakaszban nagyon agresszív leszek és annyi autót szeretnék megelőzni, amennyit csak lehet és végül majd meglátjuk, mire lesz ez elég. Nem lesz egyszerű előrébb keveredni, korábban ugyanis a győzelmet tűztük ki célul, így viszont még nehezebb dolgunk lesz, ha meg akarjuk szerezni” – fogalmazott Charles Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: