DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Nagy kár, hogy így lett vége

A szabadedzések és az időmérő első része után a pole-pozíció egyik fő esélyesének számító Charles Leclerc Ferrarija technikai hiba miatt a kvalifikáció döntő szakaszában nem tudott elindulni.

Ebben az évben szinte csak negatívumokkal, csalódásokkal és drámákkal találja magát szembe a Scuderia, ezúttal mindkét pilótától elvéve a pole-pozícióért való csatározás esélyét. A szabadedzéseken kiválóan muzsikáló vörös autók megmakacsolták magukat szombat délután. 

Sebastian Vettel autója már a Q1-ben tönkrement, Charles Leclerc pedig a legjobb tíz közé még könnyen bejutott, utána viszont kénytelen volt a garázsból végignézni Lewis Hamilton diadalmenetét, mivel a 16-os számú versenyautó sem indult el.

Vettel után Leclerc alatt is beadta a kulcsot a Ferrari szombaton


A második és a harmadik szabadedzés után a Q1-ben is a monacói volt a leggyorsabb, ám a Q3-ban már képtelen volt mért kört futni, nem saját hibájából. A Ferrari vesszőfutása tovább folytatódik. „Fogalmam sincs, hogy ugyanaz a probléma lépett-e fel, mint Sebastiannál. Az én autómban az üzemanyagrendszerrel adódott gond” – magyarázta Charles Leclerc.

„Nagy kár érte, megpróbálunk rájönni, pontosan mi is történt és elérni, hogy lehetőleg még egyszer ne fordulhasson elő ugyanez. Nehéz nap ez nekem is és a csapatnak is, de még remélem, hogy holnap egy igazán pozitív napot zárhatunk. Remekül vezethető volt az autó egész hétvégén, jól is éreztem magam benne. Ilyenkor még nagyobb kár, hogy így fejeződik be a történet” – sajnálkozott a meglehetősen balszerencsés Leclerc.

Mivel a monacói jó esetben is csak a 10. kockából indulhat, Sebastian Vettel pedig vélhetően az utolsóból, nagyon nehéz vasárnap elé néznek ismételten a vörösök. Az időjárás azonban még megkeverheti a kártyákat, holnapra ugyanis nagy esélye van, hogy a tavalyihoz hasonló, kaotikus körülmények között kell helytállniuk Hockenheimben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: