DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Valami eltört, aztán véget is ért a dal

Sebastian Vettel érthetően keserűséget érez a Német Nagydíj időmérő edzése után, amelyen ő részt sem tudott venni, miután gond adódott a Ferrari turbójával, már a kvalifikáció első szakaszában.

Még szinte el sem kezdődött az időmérő edzés, Sebastian Vettel számára máris véget ért, miután a hazai közönség előtt pályára guruló német jelezte a csapat felé, hogy tényleg csak gurul, mert nincs erő a motorban.

A négyszeres világbajnokot azonnal visszahívták a garázsba, de nem tudták orvosolni a problémát a mérnökök, így Sebastian Vettel 4 és fél perccel a Q1 vége előtt már ki is szállt autójából. A Ferrari a Twitteren tudatta, hogy a turbó levegőáramoltatásával adódtak gondok.



„Én nem tudom, mi történt. Valami eltört a turbónál, onnantól pedig vége volt a játéknak. Nyilvánvalóan rendkívül csalódott vagyok, elég keserű a szám íze” – nyilatkozta a hazai pályán az utolsó helyről induló Vettel.

„Nagyon jónak éreztem az autót, egy hatalmas lehetőséget szalasztottunk el, de remélhetőleg holnap adódik egy másik. Várom már a versenyt természetesen, de nyilván jobb lett volna elölről indulni, mintsem a mezőny legvégéről” – mondta Vettel, akinek az egyetlen reménye a győzelemre egy tavalyihoz hasonló kaotikus időjárással tarkított verseny lehet, amire az előrejelzések szerint van is kilátás.

Bár ez aligha vigasztalja Vettelt, de csapattársa, a pole-pozícióra leginkább esélyes Charles Leclerc is idő előtt fejezte be a kvalifikációt, miután az ő autójában az üzemanyag-befecskendezéssel akadtak gondok, így előreláthatólag a két ferraris csak a 10., illetve a 20. rajtkockából vághat neki a Német Nagydíjnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: