DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Remélem, Hamilton még évekig marad

A brit újonc szeretné, ha ötszörös világbajnok honfitársa még évekig a mezőnyt erősítené. Neki is jó, mert még több rekordot megdönthet, az ifjoncok pedig valós csatákat vívnának a bajnokkal.

Az előző szezonokban sokan aggodalmukat fejezték ki, hogy a britek csillaga letűnik, amennyiben Lewis Hamilton távozik a Formula-1-ből. Úgy tűnik, nem kell aggódniuk, mivel egyrészt az ötszörös világbajnoknak egyelőre esze ágában sincs visszavonulni, másrészt feltűnt a színen két, igen tehetségesnek mutatkozó fiatal angol, Lando Norris és George Russell.

A harmatgyenge Williamsszel Russell még nem tudta igazán megmutatni magát, bár az most is látszik, hogy gyors és megbízható versenyző lesz, újonc létére stabilan és látványosan megelőzi Robert Kubicát. Ahogy Sergio Perez is elmondta, olyan korszakot élünk, ahol a három topcsapaton kívül a mezőny további részének szinte semmi esélye a dobogóra kerülésre sem, pedig rengeteg kiemelkedő tehetség köröz gyengébb autókkal a mezőnyben, de már jó ideje az autókon múlik a siker és sokkal kevésbé a pilótákon.

Lando Norris újonc létére már többször is nagyot villantott a McLaren-Renault-val, legutóbb is csak az elhibázott boksztaktika miatt bukott értékes pontokat a Brit Nagydíjon. A McLaren ugyan hatalmasat fejlődött tavalyhoz képest, de egyelőre köze sincs például a Mercedes tempójához, így Norris sem tudja összemérni erejét Lewis Hamiltonnal, pedig nagyon szeretné.

Norris szeretné, ha Hamilton még hosszú évekig a mezőnyben maradna


Előbb-utóbb azért teljesülhet Lando Norris kívánsága, mivel Hamilton néhány hete arról beszélt, hogy simán bírna legalább még öt évet a Formula-1-ben. „Éppen ez az, amit szeretnék, hogy harcolhassak Lewis ellen, egy ötszörös világbajnok, valószínűleg az idei év után már hatszoros lesz” – magyarázta a brit újonc a Sky Sports adásában.

„De még jó két év kell ahhoz, amíg egyáltalán esélyünk lesz, hogy felvehessük vele a harcot. Biztos vagyok benne, hogy még sokáig fog maradni, főleg így, hogy jó esélye van további világbajnoki címeket szerezni és történelmet írni. Azt viszont nagyon várom, hogy képesek legyünk csatázni Lewis ellen” – fogalmazott Norris.

A jelek szerint a kihívási vágy kölcsönös. „Lando fejlődése lenyűgöző. Ilyen fiatalon máris megérkezett ide és rögtön magas szinten képes teljesíteni olyan pilóták ellen is, akiknek jóval nagyobb tapasztalata van, mint neki. Személy szerint izgatottan figyelem, ahogy ez a két ifjú (Norris és Russell) tovább fejlődik és remélem, előbb-utóbb egymás ellen is versenyezhetünk” – ecsetelte véleményét Lewis Hamilton. Valószínűleg így gondolja a két fiatal brit tehetség is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: