DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Azonnal összeütközött a két Haas

Tovább tart az amerikai istálló vesszőfutása, a Brit Nagydíjon sem termett számukra babér. Bár bíztak a versenytempóban, alig néhány méter után a két pilóta összekoccant és mindketten kiestek.

A Haas számára pocsékul alakuló idény újabb állomásához érkezett, az elszúrt időmérő után ugyan még bizakodtak, de egyáltalán nem értik a versenyautó szélsőségesen ingadozó teljesítményét. Ezúttal a versenytempót sem tudták lemérni Silverstone-ban, mivel alig néhány méter után összeütközött Romain Grosjean és Kevin Magnussen. Ugyan mindkét autó továbbment, de a bokszkiállásuk után néhány körrel feladták a viadalt, mivel a koccanástól megsérült a két Haas-Ferrari. Olyan kemény összecsapások zajlottak a futam során (például Max Verstappen és a két Ferrari-pilóta között), hogy a leintéskor már alig emlékezett valaki a két Haas koccanására az elején.

Magnussen az első, Grosjean a második kör végén érkezett a bokszba kerékcserére és ellenőrzésre. Bár mindkettejüket visszaengedték, túl nagy volt a sérülés, így a dán a hetedik, a francia a nyolcadik körben végül feladta a reménytelen körözést. Grosjean azt mondja, egyáltalán nem látta csapattársát, mivel a holtterében volt a külső íven.

„Nehéz bármit is mondani, csak azt éreztem, hogy valami megütötte a jobb hátsó kerekemet, ettől pedig defektet kaptam. Kevin egy olyan helyről érkezett, amit nem láthattam, a holtteremben volt” – magyarázta Romain Grosjean a koccanást.

Grosjean és Magnussen számára már az első körben elszálltak az esélyek


„Túl nagy mértékben sérült az autóm ahhoz, hogy folytatni tudjam, ezért ki kellett állnom. Most sem tudom még pontosan, mi történt, csak azt éreztem, hogy az egyenesben a hátsó kerekem defektes lett. A két Alfa mögött kanyarodtam be balra, a versenyvonalon haladtam, amikor valami megütötte a jobb hátsómat.”

„Ahogy folyamatosan ment szét a gumi, egyre inkább tönkretette a padlólemezemet is. A fékek is megsérültek, de leszorítóerőben veszítettünk a legtöbbet. Nem igazán éreztem az összeérést, még nem láttam a visszajátszást sem, nemsokára megnézem. A főnök biztosan behívat majd minket, de a magam részéről semmi nincs, amit rosszul csináltam volna.”

„Jó lehetőség úszott el, hogy értékes adatokat gyűjtsünk, ezért nagy kár. Össze akartuk hasonlítani az autó viselkedését a két héttel ezelőttihez képest. Amikor álltam fel a rajtrácsra, egész jónak éreztem és pozitív reményeim is voltak, de sajnos ezek nagyon gyorsan elszálltak” – elemezte a számára nagyon rövidre sikerült Brit Nagydíj eseményeit Romain Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: