DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Verstappen: A Honda fejlesztése még nem elég

Általában dicsérni szokta, ezúttal azonban némi kritikát fogalmazott meg Max Verstappen a japán erőforrással kapcsolatban. Az egység egyetlen körön talán még a Renault-nál is gyengébb.

Nem mondhatjuk, hogy a frissen alakult Red Bull-Honda szövetség pocsékul működne, a japán erőforrás megbízható és az előző évekhez képest rengeteget fejlődött a teljesítménye is. Max Verstappen többször is dobogóra állhatott már idén, ám az igazán nagy áttörés várat magára.

A Honda idén Franciaországban már a harmadik specifikációjú erőforrását vetette be, amely valóban hozott teljesítménynövekedést, de a holland pilóta szerint egyelőre nem eleget. Ráadásul új fenyegetésként megjelent az eddig gyengélkedő Renault, amely a megbízhatósági problémák kijavítása után igen erősnek mutatkozik, a Paul Ricard-on legutóbb a végsebességi lista élére is került.

A Renault kvalifikációs módja Verstappen szerint ijesztően jó


„Az első körben láthattuk, hogy a legjobbakhoz képest némileg le vagyunk maradva a csúcssebesség tekintetében. A mögöttem érkező McLarenek viszont pokoli gyorsak voltak az egyenesben” – idézi Max Verstappent a Gpfans.com szakportál.

„Az autó egyensúlya nem rossz, de a teljesítményt tekintve még javulnunk kell, hogy igazán versenyképesek legyünk. A motornál is még nagyobb előrelépésre van szükségünk. Láthattuk a Renault-t egy körön, egészen erős „kvalifikációs módjuk” van, vagy valami hasonló, amit az első körben használtak.”

„Utána viszont láthatóan vissza kellett ebből venniük, később már nem jelentettek számomra fenyegetést. De ami az egykörös tempót illeti, egészen biztos, hogy jócskán fejlődhetünk még” – utalt a fejlesztés egyik fontos irányára a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: