DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brawn: Fejlődött a Renault, de még mindig nincs sehol

A Formula-1 sportigazgatója örömmel látta, hogy a Renault-erőforrás és a francia gyári istálló nagyot lépett előre az elmúlt hetekben, de a legjobbak sajnos még mindig nagyon távol járnak.

A száguldó cirkuszban nagymértékben növelné az izgalmakat, ha sikerülne tömörebbé változtatni a mezőnyt, tehát ne csak egy, maximum két istálló küzdhessen a futamgyőzelmekért, hanem jóval több. A Renault is ezért dolgozik, ennek érdekében az utóbbi hetekben figyelemreméltó fejlődéssel jelentkeztek, de ez egyelőre csak ahhoz elég, hogy jó eséllyel visszaszerezzék a negyedik helyezést.

Ross Brawn éppen ezért szeretne olyan befolyással bírni a 2021-es szabályrendszerre, hogy az jóval nagyobb és szorosabb versengést hozzon a legjobb pozíciókért is és ne legyenek előre leosztva a lapok, mint az utóbbi években igen gyakran láthattuk. A fejlesztett Renault-erőforrás segítségével láthatóan a McLaren is előrelépett az utóbbi hetekben, de kellenek is a lóerők, mivel a jelek szerint Franciaországban a Honda újabb fejlesztéssel jelentkezik.

Kanadában valamit azért már villantott a Renault, de még mindig kört kapott mindkét pilóta


„Montreal volt a Renault legjobb hétvégéje eddig idén. Mind a négy, Renault-motorral szerelt versenyautó (a gyári csapat két pilótája, illetve a két McLaren) bejutott a Q3-ba, Daniel Ricciardo negyedik rajtkockája pedig különösen kiemelkedő” – nyilatkozta Ross Brawn még Kanadában.

„Vasárnap végül közülük ketten végeztek pontszerző helyen (mindkét McLarent balszerencse sújtotta). Hosszú idő után a francia márka végre láthatja a fényt az alagút végén, bár egyelőre a három topcsapat mögött még mindig szignifikáns a lemaradása. Ricciardo hatodikként, Hülkenberg hetedikként zárt, de mindketten kört kaptak az első három helyezettől."

„A Formula-1 számára nagyon fontos, hogy a csapatok szorosabb küzdelmet vívjanak egymással, ezt szeretnénk elérni 2021-től. Ezért is jó látni, hogy egy ilyen komoly vállalat, mint a Renault erőfeszítései végre elkezdtek kifizetődni. Ricciardo negyedik helyezése az időmérőn és remek versengése Bottas ellen a versenyen mindenképpen jó jel. Plusz motivációt adhat számukra, hogy a következő helyszín éppen hazai nagydíjuk, Paul Ricard lesz” – tette hozzá Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: