DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Egyre jobb a McLaren-Renault

Egész hétvégén biztató produkcióval rukkolt elő a wokingi istálló, mindkét versenyzője bejutott az időmérő döntő szakaszába, igaz, egy utólagos büntetés miatt Sainz tízen kívülről indul.

Mindkét McLaren bejutott Kanadában a Q3-ba, ott azonban sem az első, sem a második szakaszban megfutott legjobb idejüket nem tudták megismételni, de így is igen bizakodóak. Nem volt véletlen a pénteki kitűnő teljesítmény, szombaton is sikerült elkapni a fonalat, erős pontszerzésre számítanak.

„Összességében nagyon elégedettek lehetünk, mindkét autóval bejutottunk a kvalifikáció döntő szakaszába, ez volt a hétvége egyik célja. Sajnos a Q3-ban hibáztam, nem tudtam összerakni a legjobb kört, ezért nagy kár és bocsánatot kérek a csapattól, kicsit túlvállaltam magam. A büntetés miatt nem onnan rajtolok, ahonnan szeretnénk, emiatt csalódott vagyok. De úgy érzem, megvan az esély, hogy jócskán előrébb kerüljek és pontokat szerezzek. Nagyon biztató a tempónk, alig várom, hogy vasárnap újra autóba ülhessek, szeretem ezt a pályát, a kínálkozó esélyt pedig igyekszem megragadni” – nyilatkozta a kilencedik legjobb időt elérő Carlos Sainz, aki háromhelyes büntetése miatt végül a 12. helyre kerül (ezen Kevin Magnussen esetleges bokszutcai rajtja még változtathat).

Norris a negyedik sorba fért be az egyre javuló McLarennel


Lando Norris önerőből fért be a negyedik sorba. „Péntekhez képest tökéletes pálfordulást éltem meg, ennek köszönhető a kiváló kvalifikációs eredmény. Sokat fejlődtünk szombaton, de még akár jobb is lehetett volna, nem mentem tökéletes kört a Q3-ban. A nyolcadik hely így is szép eredmény, igen jó helyről indulhatok a versenyen.”

„Minden egyes megtett körrel szívtam magamba az önbizalmat, pénteken még alaposan le voltam maradva Carlos mögött, ezért most boldog vagyok. A harmadik szabadedzésen éreztünk rá igazán. A Renault-k rettentő gyorsnak bizonyultak az időmérőn, így több nem igazán volt bennünk ma” – erősítette meg Lando Norris. Úgy tűnik, valóban bejött a francia motorszállító monacói jóslata a komoly javulásról, ugyanis mind a négy Renault-motors versenyautó bekerült a legjobb tízbe és ott sem vallott szégyent (Ricciardo negyedik helyezése egészen kiemelkedő).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: