DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo pole-nak érzi a negyedik helyet

Gyakorlatilag remekül alakult az időmérő edzés a Renault számára. Daniel Ricciardo a negyedik, míg Nico Hülkenberg a hetedik rajtkockából vághat neki a Kanadai Nagydíjnak.

Ennél jobb időmérős eredménye pedig nagyon régen volt példa a Renault számára: a 2010-es Japán Nagydíj óta most először kerültek a második sorba egy autójukkal. A kvalifikáció jól sikerült tehát, de kérdés, hogy a futamon mit tud felmutatni Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg.

Az ausztrál pilóta első helyként fogta fel az eredményt: „Sosem gondoltam volna, hogy ilyen boldog leszek egy időmérős negyedik hely miatt, olyan mintha pole-pozíció lenne! Rendkívül édes érzés, hogy a második sorban lehetek. Elégedett vagyok a csapat mai teljesítményével.”

„Ezen a pályán mindig élvezet vezetni. Gyorsnak tűntünk a nap elejétől fogva. Bár pénteken is gyorsak voltunk, további fejlődést sikerült elérnünk az időmérőre. Meglátjuk vasárnap, de a rajt érdekes lehet. Most élvezem a pillanatot, mivel a negyedik hely hatalmas eredmény nekünk” – folytatta lelkesen Ricciardo.

 ricciardo-az-idomerorol-2019



Hülkenberg is elégedett és kollégája sikerének is örül: „Nem lehetek elégedetlen, mert nem volt rossz az utolsó köröm, de talán egy tizedet hagytam benne. Ez eddig a legjobb kvalifikációm a szezon során, és jó helyzetben vagyunk holnapra. Daniel fantasztikus kört futott, és a csapat egész eredménye kiváló.”

„Nagyon sokat dolgoztunk, – különösen az erőforráson – ami egy nagy lépés az előző évhez képest. Ma megerősítettük, hogy tényleg javultunk. A tempó is megfelelőnek tűnt, így remélhetőleg egy erős eredményt is elérhetünk vasárnap” – zárta a német a pozitívumokkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: