DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: 2019-re sokkal érettebb lettem

Egy év alatt nagyot változhat a világ egy Formula-1-es pilótánál. Tavaly ilyenkor mindenki Max Verstappen hibáiról, ma pedig érettebb felfogásáról és világbajnoki esélyeiről beszél, ő maga is.

2018 első hat nagydíjhétvégéjén hibát hibára halmozott a Red Bull holland pilótája, ütközések, koccanások minden helyszínen, amivel mindig megnehezítette saját, de időnként csapattársa dolgát is. Forrófejűsége miatt folyamatosan dobta el a futamokat, ezzel együtt pedig a fontos pontokat is, kevés esélyét is leírva az összetett küzdelmet illetően.

A Red Bull-Honda valamivel biztosabb lábakon áll eddig, mint tavaly, amikor számos technikai meghibásodás nehezítette a gárda életét. Ugyanakkor változatlanul nem a leggyorsabb, a Mercedes szinte mindig, a Ferrari pedig hellyel-közzel gyorsabb a bikáknál, Verstappen mégis sokkal jobban áll a pontversenyben, mivel nem hullajtja bőkezűen a pontokat.

Verstappen tavalyhoz képest lecsillapodott


Időnként még mindig láthatunk tőle meggondolatlan manővereket, de alapvetően talán benőtt a feje lágya. „Valóban igaz, sokkal érettebb lettem és nem kizárólag a tavalyi baleseteim miatt. Általánosságban is igaz az egész életemre. Jóval tapasztaltabb lettem, tényleg igaz, hogy néha az embernek hibáznia kell ahhoz, hogy utána jobbá válhasson. Azt gondolom, velem éppen ez történt” – idézi Max Verstappent a La Presse.

A holland ász tudja, hogy a Mercedes és a Ferrari némileg még előttük jár, de arra számít, egyre gyakrabban lesz igazán versenyképes az RB15, alig várja, hogy végre győzelmeket arathasson.

„A Ferrari és a Mercedes még mindig előnyben van, de minden egyes versenyen egyre közelebb kerülünk. Úgy vélem, ebben a szezonban gyakran leszünk igen versenyképesek. Természetesen a célunk az, hogy nyerjünk. Ez minden csapattagnak óriási jutalom lenne, ahogy a Honda szakembereinek is, akik kőkeményen dolgoznak, hogy odaérhessünk a legelejére” – dicsérte a Red Bull-Hondánál tevékenykedőket Verstappen, aki még arról sem mondott le teljesen, hogy esetleg már idén világbajnokságot nyerjen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: