DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen világbajnoki címben gondolkodik

A Red Bull-Honda remekül teljesít idén, de a domináló Mercedest egyelőre lehetetlen legyőzni. Max Verstappen mégsem adta fel azt a célkitűzését, hogy már idén világbajnok lehessen.

Tavaly az első hat versenyhétvégét követően Max Verstappen rettentően gyengén állt a bajnoki összesítésben, igaz, ezt egy kivétellel többnyire saját gyengélkedésének köszönhette, számos versenyzői hibát elkövetve rendszeresen dobta el magától az értékes pontokat. Ebben éppen Kanadában állt be változás, azóta sokkal kiegyensúlyozottabban versenyez a holland.

Idén jól kezdte a szezont a Red Bull-Hondával, kétszer már dobogóra is állhatott (Monacóban pedig másodikként intették le, de egy büntetés miatt végül csak a negyedik helyre rangsorolták). Így is igaz azonban, hogy ebben az évben nem végzett még a negyedik pozíciónál hátrébb, ami számára és a Honda számára is nagy elismerés (ráadásul igen látványosan veri újdonsült csapattársát, Pierre Gaslyt).

Verstappen egészen mélyen még úgy érzi, nem úszott el a világbajnoki cím sem


A tabellán egyelőre kevéssel Sebastian Vettel mögött, azonban Charles Leclerc előtt helyezkedik el, de még nem mondott le arról sem, hogy esetleg világbajnok lehessen. „A Mercedesnek csodálatos a végsebessége. Nagyon motivált vagyok, szeretnék a dobogón végezni Kanadában. Természetesen nyerni akarok, de e pillanatban a Mercedes annyira erős, hogy ez nem könnyű feladat” – magyarázta Max Verstappen a Servus TV-nek.

„Muszáj közelebb kerülnünk, hogy továbbra is a világbajnoki címben gondolkodhassunk. Természetes, hogy mindig erre gondolunk, de jelenleg az a legfontosabb feladatunk, hogy minden hétvégéből kihozzuk a legtöbbet. Monaco kivételével ez eddig sikerült is, de a világbajnoki győzelemhez a jelenlegihez képest javulnunk kell” – mutatott rá a holland ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: