DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Most a Ferrari is elöl lesz

Monacóban a Mercedes és a Red Bull is gyorsabbnak bizonyult a vörös autóknál, ám Montrealban fordulhat a kocka. Max Verstappen szerint a Ferrari a Mercedesszel lesz harcban az élen.

Monte-Carlo mindig különleges helyszínnek számít a Formula-1-es versenynaptárban, messzemenő következtetéseket nem is érdemes levonni az erőviszonyokat illetően abból, amit a hercegségben láthatunk. Max Verstappen az időmérőn és a futamon is gyorsabb volt a Ferrariknál, de Montrealban nem számít arra, hogy a győzelemért küzdhet Lewis Hamiltonnal. Pedig a Red Bullokat és a Toro Rossókat egy igen megbízható és jó teljesítményre képes Honda-motor segíti ezúttal is.

Annál inkább várja Verstappen a Scuderia erősödését. „Ez a pálya mindig komoly kihívást jelent, még ha nem is tűnik olyan nehéznek a sok egyenes szakasz miatt. A sikánok és az, ahogyan a kerékvetőket használhatjuk, mind nagyon fontos részletek, amik nagy hátrányt okozhatnak, ha valaki hibát követ el” – nyilatkozta Max Verstappen a Kanadai Nagydíjra készülve.

Vettel tavaly Montrealban megnyerte a versenyt


„Nem függetlenek egymástól a bal-jobb kanyarkombinációk, ha egyet is elrontunk, akkor az egész pályarészt elszúrtuk. Szórakoztató ezen a pályán versenyezni, itt legalább lehet előzni, ha arra van szükség, mindig élvezet ide eljönni.”

„Arra számítok, hogy a Ferrari sokkal versenyképesebb lesz Kanadában, ez számunkra kissé megnehezíti a dolgokat. De ahogy mindig, ezúttal is megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a hétvégéből” – tekintett előre a holland versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: