DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Verstappen gyorsabb, mint Vettel

A tapasztalt ausztrál mindkét pilóta csapattársaként versenyzett már a Formula-1-ben és egyértelműen azt érzi, egy körön a holland máris gyorsabb, mint a négyszeres világbajnok és tovább javul.

Nincs éppen élete legjobb formájában az elmúlt másfél évben a 2010 és 2013 között a Red Bull-lal zsinórban négy világbajnoki címet szerző Sebastian Vettel. Nagyon úgy fest, hogy egymás után ötödször is kudarcot vall a Ferrarival és nem jön össze az év végi elsőség (igaz, ebben a tavalyi év kivételével vastagon benne van a Scuderia gyengélkedése is), ráadásul most istállón belül is megkérdőjeleződött vezérszerepe, mivel ifjú csapattársa, Charles Leclerc igen gyakran gyorsabbnak tűnik.

Daniel Ricciardo 2014-ben került a Red Bullhoz és egy esztendőn át csapattársa volt az akkor már szupersztár németnek, mégis az ausztrál ifjonc nyert három versenyt, Vettel pedig egyet sem, év végén pedig továbbállt a Ferrarihoz. Azóta szép számmal szerzett futamgyőzelmeket, de a világbajnoki győzelem a Mercedes dominanciája miatt, valamint tavalyi vezetői hibái okán nem jöhetett össze.

Ráadásul színre lépett néhány fiatal trónkövetelő is, akikkel szintén meggyűlik a baja. „Nem akarok semmit elvenni Sebastian érdemeiből, akárhogy is nézem, semmiképpen sem lassú pilóta. Max Verstappen viszont jelenleg egyértelműen gyorsabb egy körön. Talán azért van ez, mert Max még mindig nagyon fiatal és egyre gyorsabbá és gyorsabbá válik” – mondta el Ricciardo Nico Rosberg podcastjében.

Ricciardo szerint Verstappen már gyorsabb, mint Vettel és egyre csak fejlődik


„Seb már régóta versenyez, úgy vélem, egy versenyző mindig tud hova fejlődni, de szerintem neki már kevesebb lehetősége van erre, Maxnek jóval több. Seb, ha ezt éppen hallgatod, bocsi! Nagyon sok mindent tanultam tőle 2014-ben, közös évünkben.”

„Mindig nagy hangsúlyt fektetett a részletekre, a versenyzéssel együtt élt és lélegzett. Úgy éreztem, nincs is más hobbija, kizárólag a versenyzés és ez be is szippantotta őt. Remekül kommunikált, határozott és kemény stílussal rendelkezett, de sosem volt tiszteletlen.”

„Ha valami nem volt tökéletes, mindig azt mondta, ez nem jó, tudnánk jobban is csinálni. Kiváló egyensúlyt tudott teremteni csapaton belül, mindig közvetlen és kedves volt, mindenkivel kezet fogott, ezzel át is tudta adni az üzenetet” – mondta el a hétszeres futamgyőztes Ricciardo.

A héten a sajtóban felmerült, hogy Sebastian Vettel esetleg az év végén visszavonulna a Formula-1-ből, de ezt egyelőre semmilyen hivatalos helyről nem erősítették meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: