DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel már a szezon végén visszavonul?

A bokszutcában az a pletyka kezdett terjedni, hogy Sebastian Vettel könnyen lehet, hogy még a szerződését sem tölti ki, hanem már a mostani szezon végén szögre akasztja a sisakját.

Bár négy, Ferrarinál töltött évéből kétszer is a világbajnoki összetett második helyén zárt, Sebastian Vettel olaszoknál töltött időszakát az általános közvélemény nem szokta különösebb sikertörténetként beállítani. A németet nem titkoltan azért igazolta le a Ferrari, hogy 2007 után végre-valahára egyéni világbajnoki címet hozzon a maranellóiaknak, és ami nem jött össze Fernando Alonsóval, majd a Red Bulltól érkező négyszeres világbajnok megcsinálja. A szurkolók közül is nagyon sokan arra számítottak, hogy Vettel majd megcsinál egy ahhoz hasonlót, amit annak idején Michael Schumacher is, vagyis felépíti a csúcstól igen messze lévő Ferrarit, ehhez képest az előző évek viszonylagos jó teljesítménye után 2019 egyelőre pláne különösen nehezen alakul neki.

Vettel legjobb eredménye idén eddig mindössze egy második hely, ráadásul ezen kívül is csak két további dobogót tud felmutatni, holott tavaly ugyanennyi futamból kettőt is megnyert, éppen ezért a monacói paddockban az a pletyka kezdett terjedni, hogy Vettel akár már idén visszavonulhat - mindezt ráadásul úgy, hogy 2020-ra egyébként még élő szerződése van.

00119009_473



Erről a bokszutcában felettébb jártas újságíró, Joe Saward beszélt.

„A legsokkolóbb pletyka, ami a bokszutcában terjedni kezdett, az az, hogy Sebastian Vettel a visszavonuláson gondolkozik, mindössze 31 évesen” - fogalmaz Saward saját hírlevelében, amelyet a gptoday.com idéz. „Őt a Red Bullnál szerzett négy világbajnoki cím után annak idején a Ferrari azért igazolta, hogy újabb címet, címeket nyerjen a Ferrarival, azóta viszont elkövetett több hibát, ráadásul Charles Leclerc irányából is egyre nagyobb a nyomás.”

Persze kérdések azért még vannak. „A döntésével Nico Rosbergét másolhatná le, aki valószínűleg megérezte, hogy a vb-címe után túl sok babér már nem teremne neki. A legnagyobb kérdés persze az, hogy ha ez megvalósul, ki lehetne az utód. A pletykákban Sergio Perez, Kevin Magnussen, Romain Grosjean és Valtteri Bottas neve szerepel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: