DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alfa: Ezt szombaton cs*sztük el

Bár rendkívül biztatóan indult az Alfa Romeo hétvégéje, végül azonban csúfos kudarcba fulladt. A szabadedzéseken kifejezetten jó tempóval jelentkeztek Raikkönenék, végül üres kézzel távoztak.

Teljes letargiában távozhatott Monte-Carlóból az Alfa Romeo-Ferrari istálló, pedig a csütörtöki edzésnapon, de még a szombati harmadik szabadedzésen is egészen biztatóan futott Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi. Végül csak a keserűség maradt, mivel éppen a legfontosabb pillanatban, az időmérő edzés második szakaszában nagyot zuhant a teljesítményük.

Alig valamivel korábban az FP3 végén még örülhettek, Giovinazzi a hatodik legjobb időt futotta, de az időmérőn ebből semmit sem láthattunk. Mindössze a tizennegyedik és tizenötödik helyen végzett a két Alfa, ami Monacóban végzetes problémát jelent, mivel az előzés szinte lehetetlen, ahogy azt a Verstappen-Hamilton csatában is láthattuk.

Az Alfa Romeo másodszor maradt pont nélkül az évben


Voltak időszakok, amikor még a Williams versenyautói is előttük jártak, ami idén nem gyakori. Kimi Raikkönen pedig az első négy versenyhétvégén mutatott remeklését követően most már másodszor maradt pont nélkül, Antonio Giovinazzinak pedig még egyszer sem sikerült a legjobb tízben végeznie, nagyon ráférne már egy jó eredmény.

De hol vesztették el az esélyt az alfások? „Úgy vélem, a Q2-ben vesztettük el az egész versenyt. A tempónk megvolt mindhárom szabadedzésen, stabilan a legjobb tíz között jártunk. Aztán az időmérő első és második szakasza között elvesztettük a fonalat, lassabbak voltunk a Q2-ben, mint a Q1-ben. Figyelembe véve, hogy a pálya folyamatosan javult, ez kissé irreálisnak hatott. Ezzel el is cs*sztük az egész hétvégénket” – mutatott rá Frederic Vasseur csapatfőnök.

„Mélyebben ki kell elemeznünk, hol rontottuk el, mivel a tempónk a hétvége nagy részében megvolt. Erre pedig a későbbiekben építhetünk” – tette hozzá Vasseur. A negyedik helyért vívott harcban a McLaren eléggé megugrott, már harminc egységgel rendelkezik, a jól kezdő Alfa pedig visszacsúszott egészen a kilencedik pozícióba, mindössze tizenhárom szerzett ponttal. Kimi Raikkönennek bizonyára szoknia kell még, hogy a tavalyi évhez képest nem a dobogós, hanem a pontszerző helyekért kénytelen harcolni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: