DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Binotto bizalma töretlen, hogy a Ferrari még fordíthat

Az olasz istálló csapatfőnöke szerint még akkor sem úszott el minden, ha esetleg Kanadában sem sikerül megváltaniuk a világot. Maranellóban kemény munka folyik a hibák kijavításáért.

Hatból hatszor győzedelmeskedett a Mercedes eddig 2019-ben, legutoljára Monacóban vitte el a pálmát Lewis Hamilton, ahol az elmúlt években mindig a Ferrari és a Red Bull mögött végzett. Korábban a Mercedesek inkább a motorerőben jeleskedtek és a kanyargós pályákon volt esély legyőzni őket, ezt a gyengeségét azonban kijavította a német gyártó és bárhol elsőszámú favoritnak számít.

A pontversenyben is komoly előnyt épített már ki az istálló és Lewis Hamilton is, akinek legfőbb üldözője saját csapattársa. Sebastian Vettellel szemben viszont már 55 egységnyi a fór, az egyetlen reménysugár az lehet, hogy éppen a német szakította meg a demoralizáló, kettős győzelmeket hozó sikersorozatot – bár tegyük hozzá, ehhez kellett a Verstappen-Bottas incidens is.

A Ferrari idén inkább bízhat a motorerőben, mint a karosszériában (egyelőre), ezért a szakértők úgy vélik, ha Montrealban sem sikerül legyőzni a Mercedest, az idei évre mindennek vége. Mattia Binotto csapatfőnök nem osztja ezt a véleményt, szerinte nagyon hosszú még a szezon és nem Kanada az utolsó reménységük.

Binotto: "Csak tudnám, hogy vagytok ilyen gyorsak..."


„Nem a kanadai verseny az utolsó reményünk idén. Fontos, hogy minden egyes nagydíjon egyre inkább jobbak legyünk. Új programot dolgoztunk ki, hogy az idén felmerülő problémákat megoldjuk. Maranellóban már zajlik a kemény munka” – fogalmazott némi optimizmussal Mattia Binotto.

Némi hátrány, hogy Montrealra nem kap frissítéseket az SF90, tehát azzal kell főzni, ami múlt héten is volt. „Az autók ugyanazok lesznek, mint Monacóban, az egyetlen, amit most tenni tudunk, hogy a lehető legjobban felkészítjük a gépeket. Ahogy már említettem, nem ez a szezon utolsó versenye. Úgy gondolom, sokkal jobbak leszünk, mint Barcelonában, de jelen pillanatban a Mercedes a legerősebb és a legjobb autó a mezőnyben” – tette hozzá a svájci szakember.

Az előjelek alapján nem kicsi az esély arra, hogy zsinórban a hetedik Mercedes-győzelem is megszületik idén, ami a bajnokság így is lecsökkent izgalmaira újabb csapást mérhet. Ráadásul zsinórban másodszor a Red Bull-Honda is gyorsabbnak mutatkozott a Ferrarinál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: