DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Marko: Ricciardo miatt nem javított Verstappen

Igen jó eredményt szállított a két Red Bull a monacói időmérőn, Max Verstappen könnyedén szerezte meg a harmadik helyet. A főtanácsadó szerint viszont egykori pilótája még akadályozta is.

A két Mercedest ismét nem lehetett megfogni (bár a Q1-ben és a Q2-ben még úgy tűnhetett, hogy akár Sebastian Vettelnek, akár Max Verstappennek lehet erre némi sansza), így Monte-Carlóban is kettős sikerrel húzták be az évad legfontosabb időmérő edzését, ezúttal Hamilton-Bottas sorrendben.

A Red Bull-Honda elégedett Max Verstappen harmadik helyezésével, amivel simán került a Ferrarik elé, de Dr. Helmut Marko azért füstölög egy kicsit. A főtanácsadó úgy véli, ha a holland nem ragad be utolsó gyors köre előtt Daniel Ricciardo lassabb Renault-ja mögé, az abroncsok megfelelően felmelegednek és meglehetett volna az első sor is.

Marko szerint Ricciardo az oka, hogy Verstappen nem javított tovább


Verstappen hátránya bő négy és fél tized lett, de talán nem ez volt szombaton a maximum. „Max a kivezető körében beragadt Daniel Ricciardo mögé, emiatt nem tudott elég gyorsan menni, így a gumik sem érték el a legideálisabb hőmérsékletet. Ennek eredményeképp csak az első szektorban bukott három tizedet a mért körében” – panaszkodott Marko az ORF televíziónak. Bár már több, mint fél éve szétváltak útjaik, Helmut Marko szereti megragadni a lehetőséget, amikor egyet odaszúrhat egykori pilótájának.

„Számításaink szerint az első sorba kerülhettünk volna, legalább Valtteri Bottas idejével pariban lettünk volna. Mivel az előzés itt szinte lehetetlen, ha valami őrült dolog nem történik, ezt a két Mercedes innentől simán kivédekezi” – tekintett előre a főtanácsadó. Valóban az előjeleket nézve azt mondhatjuk, érik a Mercedes hatodik kettős győzelme idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: