DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Renault-főnök elismerte, hogy gyengék

2019-ben eddig maradéktalanul csak a Mercedes lehet elégedett. A Red Bull-Honda ugyan egészen jól teljesít, a Ferrari és a Renault azonban eddig óriási betli. A franciák elismerik, sehol nincsenek.

Nem rejti véka alá a Renault ügyvezető igazgatója, hogy a francia gyári istálló idén eddig mélyen alulmúlja azokat a várakozásokat, amiket célnak tűztek ki a szezon előtt. A téli szünetben többször is olvashattuk a nyilatkozatháborút a Red Bull és korábbi motorszállítója között, hogy melyikük lesz jobb és ki járt rosszabbul a szakítással.

Most már jól látszik, hogy a Red Bull-Honda szövetség jól működik, a versenyautó a Mercedestől ugyan jócskán elmarad, de a Ferrari szintjét már hozza. Teljesen más a sorsa eddig a franciáknak, a tíz lehetőségből mindössze kétszer sikerült pontszerző helyen behozni a versenyautót az egyébként kifejezetten erősnek számító Daniel Ricciardo-Nico Hülkenberg párosnak, a legutóbbi két helyszínen pont nélkül maradtak. Az idei évad három legnagyobb csalódása a legtöbb szakember szerint eddig a Ferrari, a Renault és a Williams.

A Renault nemhogy kiemelkedni nem tud a középmezőnyből, de lassan a hátuljára kerül


A Spanyol Nagydíj után Cyril Abiteboul nem tagadta, pocsék formában vannak, a Ferrarihoz hasonlóan komoly nehézségekkel küzdenek, amiből szeretnének minél előbb kilábalni. „Barcelona mindig az a versenyhétvége, ahol lemérhetik az istállók, mennyire versenyképes autóval rendelkeznek, az első néhány tengerentúli futam ugyanis nem feltétlenül mérvadó” – nyilatkozta a francia szakember.

„A középmezőny nagyon szoros, a legkisebb változtatás is sokat számíthat. A vasárnapi eredmény világosan megmutatta, hogy a biztonsági autó nélkül is legfeljebb néhány pontocskát gyűjthettünk volna legjobb esetben. Ez egyáltalán nincs szinkronban azokkal a célokkal, amiket kitűztünk magunk elé.”

A Scuderiához hasonlóan a Renault is a barcelonai tesztelésben bízik. „A heti tesztnapok jó lehetőséget teremtenek arra, hogy mélyebben is megvizsgáljunk bizonyos területeket, kipróbáljunk és elemezzünk néhány fejlesztést, meghatározzuk rövid- és hosszabb távú céljainkat és minél előbb magunkhoz térjünk a rettentő gyenge szezonkezdetből. Az elszántságunk mit sem csökkent és a hosszabb távú célkitűzések sem változtak” – tette hozzá Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: