DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A fejlesztett Renault is a mezőny végén

Bár a francia gyári istálló is komoly frissítéssel jelentkezett Barcelonában, egyelőre nem igazán lehetnek boldogok a Renault-nál. Daniel Ricciardo szerint a hosszú etap biztató, az egykörös tempó nem.

Legutóbb, Bakuban igen gyenge teljesítménnyel rukkolt elő a gyári Renault, pont nélkül távoztak Azerbajdzsánból úgy, hogy a hétvége döntő részében a tempót sem találta Daniel Ricciardo és még kevésbé Nico Hülkenberg. A Spanyol Nagydíj hétvégéje előtt bejelentették, hogy a Hondához és a Ferrarihoz hasonlóan a franciák is előrébb hozzák legújabb fejlesztésű erőforrásuk bevetését, amitől sokat is vártak.

Az új motor bevetésre került, de egyelőre nem váltja meg a világot. Barcelonában a második szabadedzésen mindössze a tizennegyedik és tizenötödik pozíciót volt képes megszerezni a két sárga-fekete versenyautó. Daniel Ricciardo szerint aránylag jól kezdtek, ám utána valószínűleg rossz irányba indultak el a beállításokkal, így kénytelenek lesznek egy korábbi állapothoz visszatérni, úgy talán tudnak javulni.

Egyelőre a fejlesztett Renault sem találja a tempót, de lehet javulni


„Úgy gondolom, az egykörös tempónk ma egyáltalán nem volt jó. A hosszabb etapokon versenyképesnek tűntünk, a rövid meneteknél viszont a riválisaink sokkal erősebbek. A délelőtti gyakorláson jó volt vezetni az autót és úgy éreztem, egészen jól működnek a frissítéseink” – nyilatkozta Ricciardo.

„Utána viszont, úgy gondolom holtpontra jutottunk és a nap további részében képtelenek voltunk tovább javulni. Kénytelenek vagyunk visszatérni egy korábbi állapothoz és megnézni, az első edzés után min változtattunk (ami nem jött be). Egyértelműen érzek pozitívumokat is a pénteki napon, bár a végeredmény egyáltalán nem ezt sugallja.”

„Az autó bizonyos területeken feltétlenül javult. Szombatra meg kell oldanunk, hogy az egykörös tempónk is sokkal jobb legyen. A kvalifikációs szimulációval szenvedtünk az első napon a leginkább” – mutatott rá a hétszeres futamgyőztes ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: