DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Renault is beveti új erőforrását

A Honda és a Ferrari után a Renault is idő előtt vadonatúj fejlesztésű motorral támad a Spanyol Nagydíj hétvégéjén. Ettől teljesítményben és megbízhatóságban is sokat várnak a francia gyártónál.

A Honda már Bakuban mind a négy versenyautójában (a két Red Bull és a két Toro Rosso) bevetette élesben idei második specifikációs erőforrását és az eredmények biztatóak voltak. A héten megtudhattuk, hogy a Ferrari Barcelonában ugyanígy tesz, hogy ezzel esetleg a Mercedes elé kerülhessen, bár az olaszoknál a partneristállók még nem kapják meg a frissített változatot.

Ezúttal a Renault is úgy határozott, a Spanyol Nagydíj lesz a legtökéletesebb helyszín ahhoz, hogy motorfejlesztéseit kipróbálja, ez vonatkozik a gyári és a partneristállóra (McLaren) is. Az Auto Motor und Sport értesülései szerint a csomag nem tartalmaz új belsőégésű motort, de a tesztpadon annyira jól teljesített az egység, hogy úgy döntöttek, bevetik.

A Renault is új fejlesztéssel jelentkezik motorfronton


A McLaren a hétvége további részében határoz arról, hogy a pénteki nap után is bent hagyja-e az új erőforrást, vagy inkább visszavált a régire. Másfél-két hónappal későbbre várták a szakemberek az egységek csereberéjét, így egyre valószínűbb, hogy az évad második felében több istállónál is rajtbüntetések következnek majd a nyári szünetet követően.

Eddig nem volt jellemző, hogy a csapatok ilyen gyorsan (tervezetten) motort cserélnek, a Mercedes-erőforráson kívül már mindhárom másik gyártó Barcelonában jelen lesz (a Honda már két héttel ezelőtt óta) idei második variánsú egységével. Az Auto Motor und Sport szakportál kiemeli, hogy Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg ezzel máris a büntetés határára érkezik és az eddig látottak alapján, Silverstone-ban máris rajtbüntetést kaphatnak a nyár első felében, ugyanis a Renault a hírek szerint akkorra tervezi a következő motorfejlesztési ütemet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: