DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A partnerek még nem kapnak az új Ferrari-motorból

Legalábbis egyelőre: a jelentősebb motorfejlesztést Barcelonában még csak a gyári csapat használhatja, a Haas és az Alfa Romeo egyelőre várja, hogy beszerelhesse.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, a Ferrari egy új, a hírek szerint jelentős motorfejlesztést hoz Barcelonába a hétvégére, méghozzá két futammal a tervezett bemutató előtt - ez azonban még annyira friss, hogy egyelőre csak és kizárólag a gyári csapat, vagyis Sebastian Vettel és Charles Leclerc autójába kerül be, a Haas és az Alfa Romeo versenyzői egyelőre nem kapják meg.

20



Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke azt mondta, hogy az új fejlesztést a gyári csapattal egyszerre bevetni logisztikailag nehéz ebben a helyzetben, a Ferrari megkérdezte az amerikai istállót, hogy mit szólna egy későbbi bevetéshez, Steinerék pedig rábólintottak a dologra. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy évvel ezelőtt, hasonló helyzetben ők előbb használhatták az új motort, mint a gyári Ferrari, most fordítva zajlik a dolog.

Egyes spekulációk szerint a döntésben azért az is szerepet játszik, hogy a Haas nem ugyanolyan üzemanyagot használ, mint a gyári csapat és ez a motor tényleg annyira friss, hogy egyelőre ez a legbiztosabb megoldás. Arról egyelőre nem született döntés, hogy a következő, monacói futamra, vagy a jóval motorigényesebb kanadai hétvégére kapják meg végül az új erőforrást Romain Grosjeanék (és ezzel együtt természetesen Kimi Raikkönenék is az Alfánál).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: