DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault nem a legjobb előjelekkel készülhet Barcelonára

Ingadozó megbízhatóság, felemás eredmények, gyenge forma legutóbb és még egy büntetés is rontja a francia gyári istálló kilátásait a Spanyol Nagydíjra. Ennek ellenére némi bizakodás érzékelhető.

A hétvégén ismét Spanyolországban gurul pályára a Formula-1-es mezőny, bő két hónappal azután, hogy nyolc napon át teszteltek a barcelonai aszfaltcsíkon a pilóták. Akkor a Ferrari előnyét olvasták ki a szakemberek az időeredményekből, azóta viszont alaposan megváltozott a helyzet, a vörös autók még egyetlen futamot sem nyertek idén, ellenben a Mercedes zsinórban aratott négy kettős győzelmével.

A Renault tavaly nagy csatában szerezte meg az összetett pontverseny negyedik helyezését, idén azonban az eddig látottak tükrében jóval nehezebb dolguk lesz. Egyelőre hiába sikerült megszerezniük a hétszeres futamgyőztes Daniel Ricciardót, sem az ausztrál, sem Nico Hülkenberg nem váltotta meg a világot.

Ricciardo esetében néha vezetői hiba, néha technikai meghibásodás okozta a vesztét, de tény, a négy futamból eddig csak egyet fejezett be (igaz, azt hetedikként). Bakuban egy egészen arcpirító bakinak köszönhette kiesését, emiatt ráadásul rajtbüntetést is kapott, amit most kénytelen majd elszenvedni.

„Rossz érzés a csapat miatt az, ami történt velem Bakuban, főleg azért, mert a versenyen végre kezdtem megtalálni a ritmust. Sajnos nem éppen a legjobb, hogy egy háromhelyes rajtbüntetéssel érkezem a hétvégére, de én hibáztam, el kell fogadnom. Igyekszem a legjobbamat adni Spanyolországban. Talán éppen most jön el az idő, hogy néhány remek előzési manőverrel jelentkezzek” – nyilatkozta Daniel Ricciardo.

Ricciardo szeretne végre a versenyek után is ilyen boldog lenni


„Most kezdődik az európai szezon, Barcelonát minden istálló jól ismeri. Személy szerint én is szeretek itt versenyezni, a Formula Renault-sorozatban nyertem itt, az elmúlt években pedig szinte mindig dobogóra állhattam. Tiszta, problémamentes hétvégét szeretnénk már péntektől kezdve és remélhetőleg értékes pontokkal távozhatunk” – tette hozzá az ausztrál.

Nico Hülkenberg legutóbb egyáltalán nem találta a tempót és a pontszerző helyekről messze lemaradva végzett. „Egyértelmű, hogy Baku nem volt egy jó hétvégénk. A legjobb tudásomat beleadtam, keményen harcoltam, de semmi előrelépést nem sikerült elérni. A szezon viszont még nagyon hosszú, remélem egyszeri kisiklás volt a múltkori.”

„Barcelona fizikálisan nagyon igénybe vesz mindenkit, általában a verseny után mindenkinek fáj a nyaka. Idén rengeteg hasznos adatot gyűjtöttünk a téli tesztek során ezen a pályán, erre a tudásra igyekszünk építeni és jó eredménnyel visszavágni a két héttel ezelőtti fiaskóért” – tekintett előre Nico Hülkenberg. A csapatvezetés egyébként nem aggódik nagyon az eddigi meghibásodások és gyengébb eredmények miatt, Cyril Abiteboul is úgy gondolja, ezt az áldozatot meg kell hozniuk rövid távon, ami később kifizetődik és az autó gyors és megbízható lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: