DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ricciardo: Nem néztem szét, elkapkodtam

Daniel Ricciardo egy olyan mutatvánnyal esett ki a versenyből, ami jó eséllyel benne lesz az év végi bakiparádéban. Kapkodott, nem nézett szét, aztán beletolatott Kvjatba.

Daniel Ricciardo bohózatba illő módon esett ki az Azerbajdzsáni Nagydíjról, előbb megpróbálta megelőzni Danyiil Kvjatot, azonban elfékezte magát az ausztrál, és a mellette érkező Toro Rosso sem tudott elfordulni, miközben Ricciardo kigurult a bukótérbe.

Ricciardo ezután nem nézett bele a tükörbe, rükvercbe tette az autót és nekiment a mögötte parkoló Kvjatba. Érthetően csalódott volt Daniel Ricciardo a verseny után.

 

„Borzasztó érzés így kiesni. Tudom, mi történt, azóta már visszanéztem. Úgy éreztem, hogy egyre jobb helyzetbe kerülök, mivel folyamatosan tudtam növelni a tempót. Utolértem Danyiilt és úgy döntöttem, hogy bár kockázatos itt előzni, de megpróbálkozom vele.”

„Először azt hittem, sikerült, de aztán blokkoltak a kerekek és nem tudtam bevenni a kanyart. Ezután kapkodni kezdtem, próbáltam menteni a menthetőt, bepánikoltam. Nem néztem szét, rükvercbe tettem az autót, aztán nekitolattam Danyiilnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: