DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: A Ferrari és a Red Bull a Mercedes mögött

Lewis Hamilton idei második győzelmét húzta be Kínában, ezúttal igen simán diadalmaskodott. Úgy véli, hiába kopogtatnak az ajtón a riválisok, élesben gyengébbek a Mercedesnél, ezért vezetnek.

Álomszerűen alakul eddig a 2019-es szezon a Mercedes istálló számára. Hiába jósolta mindenki a Ferrari fölényét a téli teszteket követően, Ausztrália és Bahrein után Kínában is kettős győzelemmel jelentkeztek az Ezüst Nyilak, ráadásul az eddigi legsimább sikert könyvelhették el.

A Formula-1 ezredik világbajnoki futamán óriási Mercedes-dominanciát tapasztalhattunk, Lewis Hamilton a rajtnál az élre állt, majd könnyedén söpörte be a győzelmet is úgy, hogy csapattársát, Valtteri Bottast sem fenyegette különösebb veszély a második helyen. Bár sokan még mindig a Ferrarit tartják idén a legjobb autónak, valószínűleg a versenytempó tekintetében valamit nagyon eltalált a Mercedes és zsinórban a harmadik kettős győzelemmel a Williams 1992-es, kiváló teljesítményéhez kezd hasonlítani a címvédő produkciója.

Kínában is csak a Mercedesek hátát nézhette a mezőny


Az ezüstösök már most 57 pontos előnyt építettek ki a Scuderiával szemben a gyártók bajnokságában, a többiek pedig még nagyobb lemaradásban vannak. „Úgy vélem, éppen azt mutattuk meg, mennyire nem könnyű egymás után három kettős sikert elérni. Az első helyszín viszonylag egyértelmű volt, de a hétvége folyamán is kemény munka kell ahhoz, hogy az autót olyan állapotba hozzuk, hogy képes legyen így nyerni” – mutatott rá Lewis Hamilton.

„Bahreinben egyértelműen szerencsések voltunk, hogy ismét az első két helyen érhettünk célba (köszönhetően a stabilan vezető Charles Leclerc motorhibájának). Ez egyelőre még mindig nem jelent annyira sokat, de hatalmas pozitívum számunkra a csapatnál, remélem, sikerül fenntartanunk ezt a teljesítményünket.”

„Tudjuk, hogy a Ferrari már a sarkunkban van és azt is, hogy a Red Bullok is nagyon felzárkóztak és egészen közel kerültek. Ugyanakkor a csomagjuk egészében nem teljesít úgy, mint mi, csapatként még hátrányban vannak. Mi pedig ezt kihasználjuk és maximálisan támadunk. Érdekes lesz nézni, hogyan alakulnak a következő versenyek” – fogalmazott Hamilton, aki ismét vezeti az összetett pontversenyt Valtteri Bottas előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: