DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Mercedesnek megvolt a tempója, a Ferrarinak nem

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas harmadszor is kettős győzelmet aratott idén, így nagy az elégedettség. Sebastian Vettel elismerte, a Ferrari ezúttal képtelen volt tartani a rivális tempóját.

Lewis Hamilton már a rajtnál az élre állt és ki sem adta a kezéből a Kínai Nagydíj győzelmét. Nagyon könnyedén és simán húzta be a Formula-1 1000. világbajnoki futamát, a nagy csaták inkább csak a Mercedesek mögött zajlottak.

„A 900. után megvan az 1000. is. Nem volt ennyire könnyű ez a hétvége, mint amilyennek látszott, nagyon keményen kellett dolgoznunk, hogy ez sikerüljön. Úgy érkeztünk meg Kínába, hogy nem tudtuk, hol állunk a Ferrarihoz képest, nagyon gyorsak voltak az előző versenyen. De előre tudtunk lépni, Valtteri is remek munkát végzett” – nyilatkozta a leintés után a győztes, Lewis Hamilton.

„Örülök, hogy ismét kettős győzelmet arattunk, ráadásul mindezt az ezredik futamon. Jól sikerült a rajtom és ott el is dőlt az egész. Kiváló stratégiánk volt, próbáljuk ezt a következő helyszíneken is megismételni, nagyon közel vagyunk a Ferrarival egymáshoz, nem tudhatjuk, mi történik a következő versenyen. A kínai szurkolók megint nagyszerűek voltak, köszönjük nekik a támogatást” – tette hozzá a világbajnoki összetett első helyét is átvevő ötszörös világbajnok.

A két Mercedes tempóját nem tudta tartani a Ferrari Kínában


„A rajtnál vesztettem el ezt a versenyt. Jól éreztem magam az autóban, az első szakaszban megfelelően mentem, bár a turbulens levegőben nehezen tudtam követni Lewist. Sebastian jól rajtolt, nekem kicsit kipörögtek a kerekeim, ott vesztettem el a versenyt (bár Vettel maga mögött tartotta így is Bottas)” – kezdte elemzését a második helyen végző Mercedes-pilóta.

„Büszke vagyok a csapatra, három tökéletes hétvégén vagyunk túl, ez nagyon biztató. A szezonnak még igen korai szakaszában járunk, de eddig minden jónak tűnik a csapat szempontjából. Nem jó érzés elveszíteni a vezetést a bajnoki tabellán, de remélem, nemsokára visszatérek az élre” – tekintett előre Bottas.

„Örülök, hogy újra dobogóra kerültem. A rajttól kezdve nagyon gyorsak voltak a Mercedesek, nem tudtuk tartani a tempót velük, pedig próbáltuk üldözni őket. A Maxszel való csatát viszont élveztem. Amikor Verstappen előzni akart, nagy volt a sebességkülönbség, előre tudtam, hogy meg fogja próbálni, igyekeztem a kanyar után alávágni és sikerült is megtartanom a pozíciómat” – fogalmazott a harmadik helyen végző Sebastian Vettel.

„Jól szórakoztam a futamon, de még jobb lett volna, ha gyorsabbak vagyunk. Hogy jó döntés volt-e a csapatutasítással történő előzés Leclerc ellen? Úgy éreztem, hogy gyorsabban tudnék menni, de nem találtuk a ritmust, többször is blokkoltak a kerekeim és elvesztettük az előnyünket. A verseny egészét nézve jó döntés volt, de nem tudtunk igazán közel maradni a Mercedeshez. Kár, hogy Charles nem tudta utolérni Max Verstappent a végén. Összességében nem rossz az eredményünk, de nem is túlságosan jó, rengeteg feladat vár még ránk” – ismerte el Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: