DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: A Red Bull idén világbajnok lehet

Az ötszörös világbajnok brit pilóta szerint a Red Bullnak hosszú idő után először van erős motorja a Hondával és egyértelműen számolni kell a bikákkal a világbajnoki cím szempontjából is, ha jól fejlesztenek.

Alig két hete Sebastian Vettel nyilatkozta azt, hogy a 2019-es szezonban legalább hat komoly esélyes pilóta van a mezőnyben a végső siker tekintetében, a három topcsapat két-két versenyzője. Ezúttal a nagy rivális Lewis Hamilton is úgy gondolja már, hogy egyáltalán nem szabad leírni az energiaitalos istállót, ami a győzelmi esélyeket illeti.

A Red Bull-Honda ugyan még nem éppen a leggyorsabb, de nincs nagyon lemaradva és a brit ász szerint az elmúlt évekhez képest pont fordítva alakult a helyzetük, most az autó aerodinamikailag kevésbé erős, azonban motorerőben immáron simán felveszik a versenyt a Ferrarival és a Mercedesszel.

Hamilton számol az erős motorral rendelkező Red Bull-lal


„Most egyértelműen az látszik, hogy nem csak rólam és Sebastian Vettelről szól majd ez az év. Nem hiszem, hogy hirtelen nagy változás állna be, ezért nemcsak mi négyen (a két Mercedes és a két Ferrari) van jelen a harcban, hanem a Red Bullok is, nem szabad fél vállról vennünk őket” – nyilatkozta Lewis Hamilton Sanghajban.

„A Red Bull lassabban kezdte az évadot, de tavaly itt (Kínában) nyerni tudtak és egyébként is nagyon erősen zárták a szezont, úgyhogy úgy gondolom, most is hasonló fog történni. Korábban általában kiváló autójuk volt egy nem túl erős motorral, idén ez pont fordítva van, az egyenesekben kifejezetten remekelnek.”

„Ebben a pillanatban még nem éppen a leggyorsabb az autójuk, de feltétlenül az egyik olyan istállóról beszélünk, amely hasonló ütemben képes fejleszteni, mint a Ferrari, vagy mi” – tekintett előre Hamilton. Az első sanghaji szabadedzés egyelőre alátámasztja az ötszörös világbajnok aggodalmait, Max Verstappen Red Bullja ugyanis beékelődött a két Mercedes közé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: