DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Idén hat bajnoki esélyes lesz

A korábbi évekhez képest sokkal szélesebb és szorosabb világbajnoki küzdelemre készül Sebastian Vettel. Összesen hat esélyessel számol a végső győzelemért vívott harcban, két fiatalra is.

A Formula-1 egyik nagy problémája az elmúlt években, hogy eleinte évekig kizárólag a Mercedes két pilótája (Lewis Hamilton és Nico Rosberg) rendelkeztek valós eséllyel az összetett pontverseny megnyerésére, de 2017 után sem lett sokkal jobb a dolog. Ekkor ugyanis a Ferrari látványosan előrelépett, de még ekkor is igazából csak egy párharcot láthattunk – ahogy tavaly is – Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között.

2014 óta kizárólag a Mercedes vitte el a pálmát mind az egyéni, mind a konstruktőri bajnoki cím tekintetében, de az idei évben több szakember is úgy látja, hogy ez nagyobb veszélybe kerülhet, mint az elmúlt szezonokban bármikor. A Red Bull-Honda erősnek tűnik, már Melbourne-ben is sikerült villantani egy remek harmadik helyezéssel úgy, hogy még Lewis Hamiltont is szorongatta Max Verstappen.

Vettel szerint a három topcsapat mindegyik pilótája esélyes idén


Hamilton hármas küzdelemről beszélt, Vettel viszont még több nagy esélyesre számít. „Ugyan csak a magam nevében beszélhetek, de most már három nagycsapat is van, akik elegendő potenciállal rendelkeznek ahhoz, hogy idén megnyerjék a világbajnoki címet” – idézi az idei Ferrariban továbbra is bízó Vettelt a RaceFans szakportál.

„Elsősorban magunkra figyelünk és reméljük, hogy mindenki másnál gyorsabbak leszünk, de úgy gondolom, nagyon szoros harc lesz. Pierre Gasly balszerencsés volt szombaton Melbourne-ben, de úgy vélem, egyáltalán nem volt rosszabb Max Verstappennél, ha a teljes hétvégét nézzük.”

„Szerintem a topcsapatoknál versenyző mind a hat pilóta beleszólhat a világbajnoki küzdelembe. Remélhetőleg minél tovább nekünk is lehetőségünk lesz arra, hogy minél később dőljön el a győzelem sorsa az idei évben” – tette hozzá némileg visszafogott optimizmussal Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: