DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes gondja ugyanaz, mint a Red Bullé

Versenyszimulációt hajtott végre a szerdai tesztnapon a világbajnoki címvédő istálló. Bár tempóban egyértelmű előrelépést éreznek, a Pirellikkel ugyanaz a gond jött elő, mint a riválisnál.

A Mercedes is szembesült az abroncsok szemcsésedésének problémájával Barcelonával, nagyjából ugyanúgy, ahogy korábban az energiaitalosok is panaszkodtak ugyanerre. A gárda technikai igazgatója szerint 2019-ben gyakorlatilag az összes csapatnak szembe kell néznie ezzel.

Maratoni programot futott a szerdai, barcelonai tesztnapon a két Ezüst Nyíl. Délelőtt Valtteri Bottas, délután pedig Lewis Hamilton volt a soros. A második teszthét második napján összesen 176 kört pakoltak a Mercedesbe, ami kirívóan jónak számít. A németek leginkább a múlt héthez képest is átdolgozott W10-es finomhangolásán dolgoznak.

Az első gumik nagyon szemcsésednek a Mercedesnél is


Hamilton versenyszimulációt is futott, ami tempóban a vártnál jobban sikerült, viszont a gumik túlzott szemcsésedésétől szenvedett. „Délelőtt Valtterivel inkább a beállításokat próbálgattuk, valamint a délután egy részében Lewisszal is, mindkét pilótával jelentős eredményeket sikerült elérnünk” – nyilatkozta James Allison.

„A legutóbbi versenyszimulációnkhoz képest a most délutáni jelentősen gyorsabbra sikerült, de gátolt minket az első abroncsok szemcsésedése. Erről azt gondoljuk, hogy az egész évet meg fogja határozni minden csapatnál. A következő napokban igyekszünk elérni, hogy ezt a szemcsésedést lecsökkentsük.”

Az ötszörös világbajnok brit is vegyes érzésekkel szállt ki az autóból szerdán. „Rengeteg kört tettünk meg, ami remek, de több kisebb akadályon is keresztül kell vergődnünk. Gondosan megvizsgálunk mindent, hogy megértsük ezeket a problémákat és minél előbb meg is oldjuk. Végül is éppen erre való a tesztelés. Mindenki teljes gőzzel dolgozik, úgyhogy biztos vagyok abban, hogy megoldjuk. Néha napok kellenek, mire egy probléma okára fény derül, ezen dolgozunk” – fogalmazott Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: