DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon nem szerződik az F1-en kívülre

Esteban Ocon nagy valószínűséggel ülés nélkül marad a 2019-es szezonra. Bár vannak ajánlatai más versenysorozatokból, de a fiatal franciát nem érdekli semmi, kizárólag a Formula-1.

A hírek szerint a Mercedes támogatásával a száguldó cirkuszba kerülő, ám most ülés nélkül maradó Esteban Ocon számos lehetőséget visszautasított, amik más szériákból érkeztek. Kizárólag a Formula-1-re kíván koncentrálni akkor is, ha jövőre sehol sem versenyezhet teljes szezonban.

Pedig többen is megkörnyékezték Ocont a Formula-E-ből és az IndyCarból többek között, de inkább próbál a Mercedes közelében maradni. Egyes hírek szerint Valtteri Bottas jövő évi teljesítményétől függően akár a 2020-as szezonban már a német gyári istálló állandó pilótája lehet.

Ocon csak a Formula-1-en belül gondolkodik


„Megbeszéléseket folytattunk arról, hogy versenyezhetnék több más helyen is jövőre, nem mennék bele a részletekbe. Úgy határoztunk, hogy nem ezt az utat választjuk. Ha nem versenyezhetek jövőre, igyekszem a lehető legközelebb maradni a Mercedeshez és annyit tanulni, amennyit csak lehetséges” – nyilatkozta Esteban Ocon.

„Talán tesztelhetem valamikor az autót és amikor csak lehet, szorosan együtt dolgozom a gárdával. Ez az egyetlen dolog, amit tenni tudok annak érdekében, hogy a Formula-1 közelében maradjak. Nem hiszem, hogy több tapasztalatot gyűjthetnék olyan sorozatokban, ahol korábban már jól teljesítettem.”

„Amikor még F1-es ülésre vártam, akkor például a DTM-ben versenyeztem. Akkor sokat tanultam még, de nem hinném, hogy ha most is ugyanott vezetnék, az bármiben is segítené a Formula-1-es pályafutásomat. Egyáltalán nem tervezek máshol versenyezni. A Williams ülése? Tudom, hogy nem az én kezemben van a döntés. A Williams határoz a jövő évi párosáról, meglátjuk, hogy lesz, addig még van két versenyem a Force Indiánál, igyekszem teljes mértékben erre összpontosítani” – tekintett előre Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: