DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Williamsen múlik Ocon 2019-es éve

A grove-iak adhatnak még F1-es ülést a francia pilótának a következő szezonra, ha ez nem jön össze, akkor a Mercedes fog vele foglalkozni házon belül, aztán igyekszik a lehető legjobb autóba ültetni 2020-ban.

Továbbra sem dőlt el, hogy ki kapja meg a Williams istálló második ülését 2019-re, vagyis hogy ki lesz George Russell csapattársa - elméletileg még Esteban Ocon is esélyes lehet rá, de ha nem kapja meg, akkor kiüli a következő szezont és inkább a Mercedesnél lesz "házon belül", mint teszt- és fejlesztő pilóta.

"Egyelőre nincs fejlemény" - mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a Formula-1 hivatalos weboldalának. "Meg kell találnunk neki a megfelelő ülést 2020-ra, közben lehet egy üres éve, beépíthetjük a csapatba és hozzátehet a teljesítményünkhöz. A helyzet nem optimális, ha csak az utolsó pillanatban nem adódik egy lehetőség a Williamsnél. Ez azonban nem rajtunk múlik, ez a csapat döntése."

ocon-2018-2019



"Szerintem Claire (Williams) olyan döntést fog hozni, ami a legjobb a csapat számára üzleti szempontból és a pilóták szemszögéből. Azonban még nem tart itt és a közeljövőben nem is fog ez megtörténni" - tette még hozzá Wolff. Ocon számára nem maradt hely a Force Indiánál és gyakorlatilag csak a Williamsnél lehet egy üres ülés számára 2019-re, a kérdés az, hogy őt választja-e a Williams és még inkább, hogy milyen feltételekkel - Wolff azt mondta korábban, hogy "befizetni" nem tudja a pilótát sehova, de valami támogatást nyilván tudnak nyújtani a Williamsnek. 

A grove-iak viszont egy Mercedes-fiatalt már leigazoltak Russell személyében és a várakozások szerint a másik ülést inkább egy fizetős pilótának adnák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: