DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Pozitív irányba mozdult a McLaren?

Gyenge időmérő, a futamon pedig messze a pontszerzéstől. Ennek ellenére a McLaren sportigazgatója több pozitívumot is felfedezett a Japán Nagydíj hétvégéjén csapata teljesítményében.

Finoman szólva sem könnyű mostanában előremutató jeleket felfedezni a McLaren-Renault teljesítményében. Miután tavaly év végén megszabadultak a gyenge és megbízhatatlan Honda-motortól és Renault-ra váltottak, mindenki arra számított, hogy legalább a dobogós helyekért harcban lesz a wokingi istálló.

Ez a legkevésbé sem így történt, némileg biztató kezdés után folyamatos visszaesés jellemezte a többszörös világbajnok gárda teljesítményét, az évad második felében már a pontszerzés is bravúrnak számít még a kétszeres világbajnok Fernando Alonso vezetésével is. Nagyon mélyen van a csapat, négy és fél éve dobogóra sem tudtak állni, az utóbbi időben pedig a sereghajtók közé zuhantak vissza a Williamsszel együtt.

A McLaren sajnos a mezőny végére csúszott vissza


Suzukában is messze végeztek a pontszerző helyektől, Gil de Ferran viszont látja a pozitív elmozdulást. „Egyrészt láthatjuk a gyenge rajthelyünket, Fernando büntetését és a tényt, hogy ismét pont nélkül kellett távoznunk egy versenyről. Ennek ellenére azt kell mondanom, vasárnap több pozitívumot is kiemelhetünk” – nyilatkozta de Ferran a The Checkered Flag szakportálnak.

„Stoffel az első etap során kicsit szenvedett, de a futam második felében rengeteget gyorsult és felzárkózott, csatában volt az előtte végzőkkel. Fernando csodálatos első kört teljesített, valamint az egész futamon versenyképes tempóval jelentkezett. Ha nem keveredett volna az incidensbe Stroll-lal, sokkal jobb pozícióban végezhetett volna.”

„Kár, hogy azon elmélkedünk, hogy mi történhetett volna, jobb lenne a szánk íze, ha valóban előrébb végeznénk végre. Mindenesetre legyőzhettünk volna több olyan autót is, akik előlünk rajtoltak. Ismét bebizonyosodott, hogy a versenytempónk sokkal jobb, mint az időmérős teljesítményünk” – mutatott rá a sportigazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: