DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas tudja, hogy újra lehet csapatutasítás

Megosztotta a Formula-1-es társadalmat az Orosz Nagydíjon látott csapatutasítás a Mercedes részéről. Valtteri Bottas tisztában van vele, hogy hamarosan megismétlődhet a Szocsiban történt jelenet.

Igen látványos módon engedte maga elé a pole-pozíciót megszerző és később is a sima győzelem felé autózó Valtteri Bottas saját csapattársát, Lewis Hamiltont a múlt vasárnapi Orosz Nagydíjon. Sokan sajnálták a finnt alárendelt szerepe miatt, honfitársa, Kimi Raikkönen sörrel vigasztalta volna a szomorú második helyezettet.

Ennek köszönhetően az összetett pontversenyben Lewis Hamilton már ötven pontos előnyre tett szert nagy riválisával, Sebastian Vettellel szemben, aki a nyáron nem tudta kihasználni autójának erőfölényét, most pedig már úgy fest, hogy a Ferrari teljesítménye gyengébb a Mercedesénél, így helyzete közel kilátástalan az idei világbajnoki címre.

Bottas felkészült arra, hogy újra átadja vezető helyét Hamiltonnak, ha szükséges


A Mercedes a negyven pontos előny birtokában is inkább a biztosra ment, Valtteri Bottas pedig jól tudja, hogy ez ötven pontos fórnál is előfordulhat, hogy át kell adnia helyét csapattársának. „Egészen biztos, hogy újra megismétlődhet. Igen, a Mercedes beszélt velem erről és erre számítok is. Támogatom Lewist. El kell fogadnom a helyzetet, amiben vagyok, mivel ez azért alakult így, mert az első félévben nem teljesítettem elég jól” – nyilatkozta Valtteri Bottas.

„Csapatjátékos vagyok és segíteni szeretnék. Jelenleg ez a dolgom, amikor pedig eljön az idő, hogy engedik, hogy győzzek, akkor megteszem. Ez nem azt jelenti, hogy nem versenyzem és nem szeretnék most is nyerni. A győzelem jelent mindent, de az az idő kicsit később jön el számomra” – ismerte el a finn, aki a jelek szerint egyértelműen arra számít, hogy adott esetben ismét utasítást kap Hamilton elengedésére.

Igaz, a Japán Nagydíj első szabadedzéseit látva olyan komolynak tűnik Lewis Hamilton fölénye csapattársával szemben, hogy valószínűleg nem lesz szükség semmilyen csapatutasításra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: