DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen: Adjanak Bottasnak néhány sört

Valtteri Bottasnak komoly keserűséget okoz, hogy egy csapatutasítás elvette tőle idei első és talán egyetlen győzelmének esélyét. Kimi Raikkönen sörrel motiválná honfitársát a csapat helyében.

Bár a Mercedes házicsatájában végig Valtteri Bottas tűnt jobbnak, mégis sejteni lehetett, hogy az Ezüst Nyilak csapatfőnöke adott helyzetben utasítani fogja második számú pilótáját, hogy engedje előre Lewis Hamiltont, hogy még nagyobb előnyre tegyen szert a pontversenyben Sebastian Vettellel szemben.

Toto Wolff el is ismerte a felelősséget, sajnálja is, hogy a Mercedes vette el Bottas idei első (és talán egyetlen) győzelmét egy csapatutasítással. A láthatóan elkenődött finn a dobogón nem fogadta el a Lewis Hamilton által neki átnyújtott győzelmi trófeát (sokak szerint eleve nem volt jó ötlet a brittől a gesztus).

Raikkönen nem hazudtolta meg magát, sörrel kínálná Bottast


A Ferrarinál Kimi Raikkönen is átélt hasonló pillanatokat a tavalyi évben. Monacóban vezető helyről eltérő boksztaktikája miatt csak a második helyre tért vissza csapattársa, Sebastian Vettel mögé, ott is maradt a leintésig. Néhány héttel később, a Hungaroringen pedig az elromlott kormányművel versenyző Vettel ellen nem engedték harcba a finnt, az eredmény itt is kettősgyőzelem lett.

Mi a véleménye a jégembernek a Mercedes csapatutasításáról? „Nem ideális, de ilyen az élet, semmit nem tehet az ember ilyenkor. Hogyan motiválnám Bottast ezek után? Nem tudom, talán néhány sörrel” – adott egy rá jellemző választ Kimi Raikkönen.

Két táborra szakadtak a szakértők és a rajongók is, egyesek szerint felesleges volt negyven pontos előnynél Hamiltont az élre erőltetni mindenáron, ám mások szerint amíg a világbajnokság matematikailag nem dőlt el, addig minden alkalmat meg kell ragadnia a Mercedesnek, hogy Lewis Hamilton előnyét tovább építsék. Jelenleg 50 pontos fórral vezet Vettel előtt, ami normál körülmények között behozhatatlannak tűnik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: