DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Meg kell szereznünk az első rajtsort

Johnny Herbert szerint Sebastian Vettel a pénteki nap után úgy érezheti, semmit nem tehet Lewis Hamilton ellen, ám a németben még mindig ég a tűz, mindkét Ferrarit az első sorban látná.

Bár az első szabadedzésen még Sebastian Vettel bizonyult a leggyorsabbnak, a különböző gumikeverékek miatt egyértelmű volt, hogy a Mercedes komolyan borsot törhet a vörös istálló orra alá. Péntek délután ez így is történt, a négyszeres világbajnok német több, mint fél másodperccel elmaradt világbajnoki címvédő vetélytársától, ráadásul a hosszú etapokon is a Mercedes ment jobb köridő-átlagokat.

„Kissé nyomottnak tűnt nekem Vettel a pénteki nap végén. Csütörtökön még önbizalommal teli arckifejezéssel viharzott el mellettem a paddockban, ugyanakkor a szabadedzések után azt érezhette, hogy ezen a hétvégén sem tud tenni semmit Lewis Hamiton ellen” – fogalmazott a Sky Sports szakértője, az egykori háromszoros futamgyőztes, Johnny Herbert.

„Az egykörös tempónk nem a kívánalmaknak megfelelően alakult, de megtankolva jobban viselkedett az autónk. Remélem, hogy szombaton és vasárnap sokkal több tempót találunk. Az időmérőn meg kell szereznünk az első rajtsort, lehetőleg mindkét Ferrarival. Nem tudom, sikerül-e, de mindenképpen ez a célunk” – nyilatkozta Sebastian Vettel a Speedweek.com szakoldalon.

Vettel nem adja fel, a Ferrarikat szeretné az első sorban látni


„Az első kanyarig igen hosszú az út, ettől függetlenül egyértelműen a pole-pozícióból lenne a legjobb a helyzetem. Optimista vagyok most is, de feltétlenül javítanunk kell az autó vezethetőségén, egyelőre nem érzem jól magam benne. Pozitívum? A korábbi években feltűnően éreztem a Mercedesekkel szemben a teljesítményhátrányunkat. Idén azonban ezt nem érzem” – tette hozzá Vettel. Csapattársa, Kimi Raikkönen kiemelte, pénteken nemigen figyeltek még a gyorskörökre, inkább kísérletezgettek a Ferrarinál.

Milyen eredményekre volt képes eddig Sebastian Vettel Szocsiban?

2014 (Red Bull) - Időmérő: 11., futam: 8. hely
2015 (Ferrari) – Időmérő: 4., futam: 2.
2016 (Ferrari) – Időmérő: 2., futam: kiesés (Danyiil Kvjat lökte ki a rajt után)
2017 (Ferrari) – Időmérő: 1., futam: 2.

Vettel tehát első, oroszországi győzelmére hajt, de egyáltalán nem lesz könnyű dolga, látva a Mercedesek erejét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: