DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Raikkönen: Nem a köridőkre figyeltünk

A Ferrari egyelőre láthatóan lépéshátrányban van a Mercedeshez képest Oroszországban, de Kimi Raikkönen szerint nem igazán a leggyorsabb körökre fókuszáltak, inkább kísérletezgettek.

Hiába tekintettek óriási várakozással Monzára (ahol ráadásul ki is sajátították a Ferrari-pilóták az első rajtsort) és Szingapúrra is az olasz istállónál, mégis mindkétszer Lewis Hamilton vitte el a pálmát és ez Sebastian Vettel korábbi hibáival karöltve azt eredményezte, hogy a brit már negyven pont hátrányba került nagy ellenlábasával szemben.

Az évad derekán egyértelműen a Scuderia gépei voltak némi lépéselőnyben (viszont nem sikerült ezt megfelelően kihasználniuk), ám az utóbbi hetekben azt látni, hogy az Ezüst Nyilak felzárkóztak, sőt, talán vissza is kerültek az erősorrend élére. Egyelőre Szocsiban is a Mercedes a gyorsabb, de a 2007-es világbajnok szerint még közel sem hoztak ki mindent magukból.

Raikkönen szerint pénteken még nemigen nézték a köridőket


„Általában a pénteki napokon mindig megszenvedünk az abroncsokkal, utána viszont többnyire javul a helyzet, a pálya tisztul és jóval több tapadást találunk. Az első edzésnapon olyanok voltak a körülmények, amilyenre számítottunk. Többnyire nem figyeljük a köridőket pénteken, inkább próbálgatunk különböző dolgokat és folyamatosan tanulunk belőle” – nyilatkozta Kimi Raikkönen.

Sebastian Vettel nem volt felhőtlenül boldog az első nap végén, azt pedig a veterán finn is elismeri, hogy még rengeteg munka áll előttük. „Nem kétséges, hogy sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy javuljunk, de ez normális. Meglátjuk, mire jutunk szombaton az időmérőn, amikor mindenki a maximumra élesít mindent” – tette hozzá Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: