DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Vettelt több tényező is hátráltatta

Sebastian Vettelnek messze nem úgy alakult a pénteki nap Szocsiban, ahogy szerette volna, a németnek ugyanis a gumikkal és a forgalommal is alaposan meggyűlt a baja.

A délelőtti szabadedzésen még az élen végzett a ferraris, a másodikon viszont már csak az ötödik legjobb időt futotta. A Mercedes nagyot ugrott előre, és a leggyorsabbnak bizonyult Lewis Hamilton vezetésével a délutáni gyakorláson.

Sebastian Vettel nem is volt elégedett a második edzést követően, és a következő problémát emelte ki mondandójában: „Nehéz nap volt. Úgy értem, nyilvánvaló, hogy elég távol voltunk a többiektől, ami nem ideális. Egy kicsit szenvedtünk egy körön és a hosszú etapokon is, és egy kissé jobban és gyorsabban elhasználtuk a gumikat a többieknél.”

 vettel-a-masodik-orosz-szabadedzesrol-2018



 „Ezt mindenképp meg kell vizsgálnunk, de magunkhoz képest sem volt ez egy jó nap, nem volt meg a jó érzés az autóban, így ennél többet kell elérnünk” – folytatta nem túl pozitív hangnemben a német.

A Ferrari pilótáját többen feltartották, de szerinte enélkül sem lettek volna sokkal előrébb: „A péntekek ilyenek, néha jobban sikerülnek, néha pedig rosszabbul. Nem igazán volt tiszta út előttünk a végén, de még így sem kell panaszkodnunk. Úgy gondolom, hogy forgalommal és nélküle is szenvedtünk a gumikon. Nyilván nem segítettek a többiek, de így is feljebb kell zárkóznunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: